UTA ia în calcul doar victoria. “Roş-albii” speră la locul doi

by Sorin Haut

UTA şi Baloteştiul închid joi, la Şiria, etapa intermediară, a 36-a, din Liga a II-a la fotbal. Meciul “roş-albilor” va începe la ora 17:30 şi va putea fi urmărit în direct la TV, pe Digi Sport 1. În tur, UTA s-a impus cu 4-2, toate golurile echipei arădene purtând semnătura lui Adrian Petre. Cu o victorie, arădenii şi-ar asigura şi matematic locul 3, care duce la barajul de promovare, dar UTA încă speră la poziţia a doua, promovabilă direct. Pentru asta e nevoie ca Sepsi – care a câştigat marţi, 3-0, cu Brăila – să piardă un meci sau să facă două egaluri în ultimele două etape, în vreme ce UTA ar trebui să câştige ultimele partide rămase, cu Baloteştiul şi Chindia. Cert e că suporterii arădeni vor trăi, din nou, cu sufletul la gură finalul de campionat, la fel ca anul trecut, când UTA a fost aproape de promovare. Interesant de urmărit ce se întâmplă şi în play-out-ul Ligii 1, acolo unde ACS Poli, Chiajna şi Pandurii se luptă pentru salvare, una din ele urmând să dispute barajul cu ocupanta locului 3 din eşalonul secund.
Roşu: “Pregătiţi să luptăm până la capăt”
Trupa roș-albă a savurat pe repede-înainte superbul triumf de la Timișoara, 3-0 cu ASU Poli, pentru că la orizont e deja conturată următoarea încleștare. Cu campionatul apropiat de final, calculele sunt în plină desfășurare. ”Venim după o victorie istorică, mă bucur enorm atât de scor cât și de joc, sunt mulțumit de ce s-a întâmplat duminică, cu Poli. Jucătorii au făcut un meci bun și le-au oferit o bucurie mare suporterilor prezenți în număr ridicat pe stadion. Luptăm până la final să obținem o promovare mult-dorită”, spune Laurențiu Roșu. Antrenorul principal a subliniat că, din nou, victoria e unica variantă acceptată în vestiarul utist: ”Locul 3 nu e un eșec, pentru că îți dă posibilitatea să lupți mai departe pentru promovare. Sigur, o echipă de Liga I are jucători mai experimentați, dar noi suntem pregătiți să luptăm până la capăt”.
Piccioni: “Nu ne e frică de nimeni!”
Ieșit la rampă în meciul de la Timișoara, Gianmarco Piccioni e pe aceeași lungime de undă: ”Mă simt bine, sunt foarte fericit, așteptam de mult acest gol pentru UTA, pentru eforturile staff-ului, pentru suporterii veniți în număr mare lângă noi. Dar de acum ne gândim la meciurile cu Balotești și Chindia, sunt două finale. Dacă e să prindem locul 2, e perfect. Dacă prindem barajul, nu ne e frică de nimeni, suntem pregătiți să jucăm cu oricine, fără niciun fel de problemă!”, a spus atacantul italian. UTA nu va putea conta la meciul de mâine pe Strătilă, suspendat, în vreme ce Gligor e incert, urmare a accidentării de la Timişoara. În schimb, revine în lot Copil, care şi-a ispăşit etapa de suspendare.

Facebook Comments