UTA debutează la Piteşti, în noua Superligă! Meciurile tari sunt la final de tur

by Sorin Haut

Cele 16 echipe care vor participa în Superliga, cum se numeşte din acest sezon Liga 1 la fotbal, sunt CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, FC Argeș, Sepsi Sf. Gheorghe, FC Botoșani, Rapid, FC U Craiova, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și U Cluj. Astfel, vom avea trei orașe cu câte două echipe în noul sezon: București (FCSB și Rapid), Cluj-Napoca (CFR și Universitatea) și Craiova (Universitatea și FC U 1948), dar și două cluburi care provin din același județ, FC Argeș și CS Mioveni. Cu ocazia Adunării Generale a LPF, desfășurată la Marriott – Bucharest Grand Hotel, a fost prezentat noul sponsor al primei divizii din România, Superbet, care va da și numele competiției. Din acest sezon, numele primului eșalon românesc se va schimba în Superliga.

UTA începe afară noul sezon al Superligii!

Mingea oficială va fi tot Select, branduită cu sponsorul SuperBet, și va purte numele Select Brillant Super TB. Meciurile de Superliga vor avea din acest an și VAR. În urma stabilirii țintarului de astăzi, UTA a aflat că va juca în runda inaugurală, în weekendul 15-17 iulie, cu FC Argeș, în deplasare. Trebuie spus că UTA a făcut cerere la LPF pentru a nu juca pe teren propriu în weekedul 19-21 august, când e programat festivalul de muzică pe arena „Francisc Neuman”. Dar iată programul complet al primei etape a Superligii: FCSB – Universitatea Cluj, CFR Cluj – Rapid, Petrolul – FC Volutari, Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe, Hermannstadt – CS Mioveni, Farul – FC U Craiova 1948, FC Argeș – UTA, FC Botoșani – Chindia.

Început accesibil, final de foc pentru “roş-albi”!

Altfel, arădenii încep campionatul în fața unor adversare abordabile, dar îl vor termina cu o serie infernală. În ultimele trei runde, echipa lui Ilie Poenaru va da piept cu toate cele trei favorite la titlu, CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova. Oltenii antrenați de Laszlo Balint sunt ultimii care vizitează Aradul în prima parte a sezonului. În primele șase runde, „Bătrâna Doamnă” are patru derby-uri de tradiție, în fața celor de la FC Argeș, Petrolul, “U” Cluj și Rapid, doar echipele nou promovate urmând să viziteze arena „Francisc Neuman” și încă până la finalul verii. (foto: UTA Arad, facebook)

Programul UTA-ei în turul Superligii:

Etapa 1: FC Argeș – UTA

Etapa a 2-a: UTA – Petrolul

Etapa a 3-a: FC Voluntari – UTA

Etapa a 4-a: Sepsi – UTA

Etapa a 5-a: UTA – Universitatea Cluj

Etapa a 6-a: Rapid – UTA

Etapa a 7-a: UTA – FC U Craiova

Etapa a 8-a: Mioveni – UTA

Etapa a 9-a: UTA – Chindia

Etapa a 10-a: FC Botoșani – UTA

Etapa a 11-a: UTA – Hermannstadt

Etapa a 12-a: Farul – UTA

Etapa a 13-a: UTA – CFR Cluj

Etapa a 14-a: FCSB – UTA

Etapa a 15-a: UTA – Universitatea Craiova.

 

 

Facebook Comments