UTA, de la extaz la agonie: Argeşul câştigă la Arad pe un final dramatic de meci!

by Sorin Haut

Pe un gazon foarte prost, nou promovatele UTA şi FC Argeş şi-au dat întâlnire, astăzi, la Arad, în cadrul etapei a 18-a a Ligii 1. S-a terminat 2-1 pentru oaspeţi, la capătul unui meci cu final incredibil. Aşa cum anticipam, Laszlo Balint nu a făcut mari schimbări în primul “11” faţă de primele două meciuri din acest an, doar Miculescu luându-i locul lui Oroian. Prima parte a confruntării de pe “Francisc Neuman” a fost controlată de UTA, dar arădenii nu au fost lucizi la finalizare. Deşi a combinat ceva mai bine şi a desfăcut mult pe benzi, dejucând pe undeva apărarea aglomerată a piteştenilor, Hora, în două rânduri, Miculescu şi Albu, câte o dată, au irosit şansele de a marca, remarcându-l pe Greab. Tot în prima repriză, Antal l-a înlocuit pe accidentatul Hora. Cu vedeta Malele doar pe banca de rezerve, oaspeţii nu şi-au creat nici măcar jumătate de ocazie la poarta lui Iacob, care a şomat timp de 45 de minute. Debutul mitanului secund a început cum nu se poate mai prost pentru UTA, rămasă în zece oameni în minutul 55, atunci când centralul Flueran i-a acordat eronat cartonaş roşu direct lui Benga, la un fault asupra lui Mediop! Se impunea doar galben, în condiţiile în care Benga nu era ultim om, cu Erico mai avansat şi gata să intervină. Eliminare ce a dus la multe permutări în aşezarea tactică a utiştilor, cu Albu retras fundaş central, nou intratul Roşu făcând tandem în centrul liniei mediene, cu Vorobjovas şi brazilianul Roger trecut pe banda dreaptă.

Olteanul Flueran a comis-o: Benga, eliminat gratuit! Reuşită superbă a lui Roger

După un contraatac ratat de nou intratul Malele, UTA a fost aproape de gol chiar şi în inferioritate numerică. Era minutul 73, atunci când Roger a centrat excelent din lovitură liberă, Erico a reluat cu capul în faţa porţii, de unde Antal a fost blocat cu un ultim efort, la doar cinci metri de poartă, de fundaşii argeşeni. Peste alte două minute, Mediop, singur cu Iacob, a ratat cea mai mare ocazie a oaspeţilor, prelungindu-şi neinspirat mingea în loc să şuteze de la 14 metri. Arădenii au găsit resurse fizice pentru a face un presing bun de întâmpinare, iar în minutul 86 au dat lovitura, Roger marcând cu un vole spectaculos din şapte metri, după un corner executat de Roşu. Blestemul ierbii de acasă avea însă să îşi spună cuvântul din nou, Palic egalând la următoarea fază, peste doar un minut, cu un şut de la 16 metri, pentru ca Argeşul să întoarcă incredibil rezultatul în minutul 90: Drăghici a centrat din lovitură liberă, iar Deslandes a marcat cu capul dintr-un metru. După ce s-a bucurat la Voluntari de victoria din ultima secundă, roata s-a întors repede, iar Argeşul a întors-o spectaculos pe UTA în doar trei minute, pentru un 1-2 incredibil!

Blestemul ierbii de acasă: UTA, întoarsă în doar trei minute!

Un nou pas mare greşit acasă al “Bătrânei Doamne”, care confirmă din păcate statutul de ultimă clasată la meciurile de pe teren propriu. Totuşi, cei de la UTA pot invoca greşeala mare de arbitraj a craioveanului Flueran, care prin eliminarea lui Benga a influenţat rezultatul final. Argeşul tinde să devină o “bestia nera” pentru arădeni, asta în condiţiile în care a câştigat cinci din ultimele opt meciuri directe, precedentele trei încheindu-se la egalitate, două în liga secundă şi unul în turul campionatului, acel 1-1 din Trivale. Practic, ultima victorie a UTA-ei în faţa piteştenilor datează din 2013! UTA rămâne la cota 21 în clasament şi se menţine momentan pe 9 în Liga 1, dar Mediaşul şi Dinamo o pot depăşi la finalul etapei, în funcţie de ce rezultate vor obţine. În schimb, Argeşul face 18 puncte şi scapă de zona retrogradabilă, urcând trei poziţii, până pe 12, cu 18 puncte. Pentru UTA vin două meciuri grele, miercuri, la Iaşi şi apoi duminică, la Arad, cu Dinamo! (foto: UTA Arad, Facebook)

Formații oficiale:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (59 Roşu), Albu, Vorobjovas, D.Rusu (87 Oroian) – Roger jr. (87 Cipri Rus), Hora (38 Antal).

FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat (67 Şerbănică) – Meza Colli, Șerban – Drăghici, Maes (58 Malele), C.Dumitru (68 Grecu) – Mediop (77 Palic).

Arbitri: Viorel Flueran – Alexandru Cerei (Cluj), Adrian Popescu (Craiova). Observator FRF: Viorel Huzu (Sibiu). Observator LPF: Marcel Vasile (Cluj).

 

 

 

Facebook Comments