UTA dă lovitura la Botoșani și urcă pe loc de play-off, în Superligă!

by Sorin Haut

Cu Keșeru, Ubbink sau Otele doar pe bancă, UTA a început în forță meciul de la Botoșani, iar în minutul 26 a deschis scorul: Batha a centrat din corner, iar Cascini, nemarcat, din fața careului mic, a trimis cu capul în plasă: 0-1. La doar cinci minute distanță, Stahl a făcut o cursă excelentă pe dreapta, a centrat în careu pentru Postolachi, care cu largul concurs a lui Pap a dus scorul la 0-2. Până la pauză nu s-a întâmplat nimic deosebit, iar UTA intra la cabine cu o diferență meritată, după o primă parte aproape perfectă. Moldovenii au fost mai incisivi după pauză și au redus din handicap în minutul 56, prin Sno, cu o reușită din două încercări, după ce a trimis inițial în bară, cu poarta goală. În ultima jumătate de oră s-a jucat cursiv, pe contre, dar tabela nu a mai suferit modificări.

Victorie în deplasare, după aproape 11 luni de secetă!

Jobello, în două rânduri, a ratat desprinderea, pentru ca Botoșaniul să ceară fără succes două penalty-uri, la faze în care nu se impunea așa ceva. Susținută la meciul din această seară și de o mică galerie venită de la Arad, UTA câștigă cu 2-1 și vine acasă cu trei puncte uriașe și câștigă din nou în deplasare, după o secetă de aproape 11 luni! Succes prețios, cu care trupa lui Poenaru urcă pe un intermediar loc 5, cu 15 puncte, în zona de play-off.

Formații:

FC Botoșani: Pap – Sno, Dican, Șeroni, Țigănașu (Dragu) – Ivanov (Shahaf), Syla, Musssis (Târcoveanu) – Santos (Petkovski), Camara, Mailat (M. Roman).

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxxhalari – Stahl (Otele, Ubbink), Batha – Cascini (Anton), Șteau (Negoescu), Jobello – Postolachi (Keșeru).

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – la centru, S.Gheorghe (Suceava) și I.Bucsi (Sf.Gheorghe) – asistenți.

Foto: UTA Arad, facebook

Facebook Comments