UTA dă doi jucători în echipa ideală a etapei din Liga 1! Erico şi Morar, remarcaţi de LPF

by Sorin Haut

Victoria UTA-ei, de la Botoşani, nu avea cum să nu fie remarcată şi de cei de la LPF, care după fiecare etapă din Liga 1 întocmesc o echipă ideală a rundei. Vlad Morar, cu „dubla” şi pasa decisivă din faţa moldovenilor lui Croitoru, îşi face loc fără probleme în primul „11”, acolo unde îl regăsim şi pe brazilianul Erico Da Silva, fundaşul ce a egalat pentru UTA la 2, dar a şi dat apoi siguranţă defensivei arădene. Florin Iacob, Alex Albu, Denis Rusu sau Ioan Hora sunt alţi utişti care au fost şi ei remarcaţi de site-ul LPF, în etapele precedente.

Performera rundei a noua din Liga 1, după succesul cu 2-1 de pe terenul campioanei CFR Cuj şi următoarea adversară a „Bătrânei Doamne”, Gaz Metan Mediaş, are şi ea doi jucători nominalizaţi în echipa etapei, pe Ronaldo Deaconu şi Dumitru Cardoso. Mai mult, antrenorul Gazului, fostul mare fotbalist portughez Jorge Costa, a fost desemnat antrenorul etapei.

PORTAR

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova / 27 de ani) – A apărat un penalty şi a avut alte câteva intervenţii importante prin care a ţinut neatinsă plasa porţii oltenilor.

FUNDAŞI

Georgi Pashov (Academica / 30 de ani) – Un transfer reuşit! Titular în toate cele nouă meciuri, a contribuit consistent la formarea uneia dintre cele mai bune defensive din acest sezon. A pasat decisiv pentru golul marcat de Chunchucov.

Iulian Cristea (FCSB / 26 de ani) – A devenit o prezenţă tot mai desă în careurile adverse. Şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, golul reuşit în poarta Chindiei fiind al 10-lea pe prima scenă.

Erico da Silva (UTA Arad / 31 de ani) – Introducerea sa la startul părţii secunde a fost una inspirată. A marcat în minutul 48 şi a făcut un joc defensiv fără greşeală.

Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova / 28 de ani) – A marcat singurul gol al meciului. A fost a 20-a reuşită pe prima scenă din contul căpitanului alb-albaştrilor.

MIJLOCAŞI

David Meza Colli (FC Argeş / 32 de ani) – Utilizat de Ionuţ Moşteanu pe o poziţie ofensivă, a fost jucătorul care i-a dus pe argeşeni spre al doilea succes din ediţia curentă. A marcat un gol şi a pasat decisiv pentru reuşita lui Grecu.

Ronaldo Deaconu (Gaz Metan / 23 de ani) – A deschis drumul medieşenilor spre un succes mare, al doilea din istorie pe terenul clujenilor. A fost a treia reuşită în acest sezon pentru mijlocaşul de la Gaz Metan.

Florin Tănase (FCSB / 25 de ani) – Căpitanul roş-albaştrilor şi-a condus echipa spre un nou succes. A înscris pentru a 60-a oară în Liga 1, Chindia fiind a 24-a echipă care a primit cel puţin un gol de la actualul decar al bucureştenilor.

ATACANŢI

Nicolao Dumitru Cardoso (Gaz Metan / 29 de ani) – A marcat pentru a patra oară în ediţia curentă, două dintre goluri fiind izbutite în urma unor şuturi expediate din afara careului mare. Este un jucător cu o tehnică deosebită.

Raul Rusescu (Academica / 32 de ani) – Arată o formă fizică excelentă. Este un mare câştig pentru ilfoveni. A marcat pentru prima dată în acest sezon, reuşita sa fiind a 59-a în principala competiţie internă.

Vlad Morar (UTA Arad / 27 de ani) – A făcut cel mai bun meci din carieră în Liga 1. A marcat două goluri, dintre care unul direct din lovitură liberă, şi a oferit o pasă decisivă.

ANTRENORUL ETAPEI

Jorge Costa (Gaz Metan / 49 de ani, FOTO) – A pregătit excelent meciul, pe care l-a început punând presiune pe adversari. Astfel, fostul mare jucător portughez a reuşit prima victorie cu Gaz Metan, succesul venind chiar împotriva echipei alături de care, ca antrenor, a câştigat titlul în sezonul 2011-2012.

 

Facebook Comments