UTA câștigă pe final, în fața lui „U” Cluj: Postolachi și Cascini bifează primele goluri pentru „roș-albi”!

by Sorin Haut

După două deplasări la rând, UTA a revenit astăzi pe teren propriu contra celor de la Universitatea Cluj, într-un derby de tradiție din cadrul rundei cu numărul 5 a Superligii. Cu destule probleme de lot, Ilie Poenaru a titularizat cei mai în formă jucători, fără vreun arădean în primul 11, în timp ce clujenii au avut doi, pe Purece și Hlistei, acesta din urmă titularizat în premieră de Erik Lincar. Lovitura de începere a partidei de pe Arena Francisc Neuman a fost dată de Gabor Biro, legenda UTA-ei împlinind în această săptămână 77 de ani. Debutul a fost perfect pentru roș-albi, care au deschis scorul în minutul 6, atunci când basarabeanul Postolachi a confirmat forma bună cu primul său gol într-un meci oficial pentru UTA, el marcând din șase metri, cu un șut plasat, după o centrare de pe dreapta a lui Vukcevic. Jobello putea face 2-0 în minutul 13, dar șutul său din careu a fost blocat in extremis de Romeo. Oaspeții au cerut penalty în minutul 17, la căderea în careu a lui Bălan după un duel cu Iacob, însă Bîrsan și VAR-ul nu au dat nimic. Pe un fond de joc bun al UTA-ei, Universitatea a egalat în minutul 36 prin Bălan, nemarcat în careu în urma unei recuperări a lui Pires, pe partea stângă a atacului clujean.

Poenaru – inspirat cu formula de start: Postolachi confirmă forma bună

Arădenii puteau intra în avantaj la vestiare, reușita lui Benga fiind anulată pentru ofsaid la limită. Lincar a mutat la pauză cu Fernandes și Pârvulescu, pentru ca Poenaru să schimbe și el după nici o oră de joc, cu Ademi și Ubbink aruncați în luptă. Prima ocazie a mitanului secund a fost consemnată în minutul 60, atunci când Pârvulescu a salvat la sacrificiu în fața lui Ademi, după care Ubbink a tras slab de la 13 metri. Peste trei minute, Chindriș a avut o pătrundere impetuoasă în careu, dar șutul acestuia a trecut puțin alături. Totuși, clujenii au avut mai mult mingea în partea a doua, UTA dând senzația că a cedat fizic și se mulțumește cu egalul. În minutul 78, Haită l-a încercat pe Iacob cu un șut periculos din lovitură liberă.

Cascini i-a taxat pe studențiiclujeni, după o pasă luminoasă a lui Jobello

Contrar cursului jocului, arădenii au dat lovitura în minutul 82, la o pasă filtrantă excelentă a lui Jobello, care l-a lăsat pe Cascini la 15 metri lateral stânga, argentinianul a șutat din prima și a înscris la colțul lung, reușită ce i se poate imputa lui Brănescu, învins prea ușor. A fost primul gol pentru UTA și în dreptul fotbalistului sud-american, adus la Arad de Poenaru. Filip a mai avut o șansă, dar UTA a păstrat fără mari emoții avantajul, purtată spre a doua victorie acasă de un public excelent, scor final 2-1. Echipa arădeană face 7 puncte, urcă în Superligă pe un intermediar loc 7 în clasament, iar etapa viitoare se pregătește de incendiarul duel din Giulești, cu Rapidul!

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Isac (73 Șteau), Cascini – Jobello (Stahl), Fl.Matei (58 Ubbink), Otele (73 Keseru) – Postolachi (58 Ademi). Antrenor: Ilie Poenaru

U. Cluj: Brănescu – Romeo, Filip, Ispas, Briceag (46 Pârvulescu) – Haită, Pires, Purece (69 Simion) – Hlistei (46 Fernandes), Ad.Bălan, Chipciu. Antrenor: Erik Lincar

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Adrian Popescu (Craiova) și Ciprian Danșa (Satu Mare).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Mircea Grigoroiu (București).

Observator FRF: Ioan Onicas (Zalău), Cătălin Cursaru (Ploiești).

FOTO: UTA Arad, facebook

 

Facebook Comments