UTA are misiune complicată pe „Ion Oblemenco”, într-un duel ce se va repeta şi în play-out

by Sorin Haut

UTA nu se va putea baza în meciul de vineri cu FCU Craiova 1948 pe doi dintre titularii ei din ultimele meciuri, Erico și Shlyakov, piese importante în defensivă. Brazilianul a suferit o entorsă la gleznă la antrenamentele din această săptămână și a devenit indisponibil, în timp ce rusul este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Lituanianul Baravykas şi croatul Medjimorec sunt însă gata să îi înlocuiască pe cei doi, în linia de apărare a “roş-albilor”. Nici Cardoso nu va face parte din lotul pe care Ionuț Badea îl va deplasa în Bănie. Fostul mijlocaș al Gazului s-a accidentat în partida cu Rapid, două meciuri a fost indipsonibil, iar cu Dinamo a fost forţat 25 de minute. Nu a reuşit însă să se remarce şi pentru că are şi probleme de ordin fizic, nu face parte din planurile lui Badea. Cum deja şi Roger este istorie, brazilianul plecând la CFR Cluj, UTA abordează meciul de mâine cu o formulă destul de mult schimbată faţă de etapa trecută. Există însă și vești bune, în sensul că revine ca titular David Miculescu, golgheterul echipei ispășindu-și etapa de suspendare în meciul cu Dinamo. De asemenea, masivul atacant canadian Easton Ongaro revine în lot şi este gata să joace la Craiova, dacă se va apela la serviciile sale.

Badea: „Un meci strâns, între două echipe care nu lasă spaţii”

Partida dintre FCU Craiova 1948 și UTA va avea loc vineri începând cu ora 17:30, iar pe “Ion Oblemenco” şi-au anunţat prezenţa şi suporteri ai UTA-ei. Un duel care se va repeta şi în play-out, astfel că de acum orice punct este important în perspectiva evitării locurilor de baraj şi a unei clasări cât mai bune la final de campionat. „O echipă foarte bine pregătită fizic, cu tranziții rapide, cu un joc colectiv foarte bun. Sunt o echipă în creștere, aflată într-un moment foarte bun, chiar dacă au pierdut ultimul meci, n-o să ne aștepte un meci deloc ușor, dar este o bătălie pe care sper să o câștigăm și în sensul ăsta am lucrat toate antrenamentele. Va fi un meci strâns, între două echipe care nu lasă spații. Posibil ca echipa care va ieși cel mai clar din apărare să își creeze mai multe oportunități. Evindent că ținem cont de lucrurile pe care nu le-am făcut bine, există o analiză în bagajul nostru nostru mental, dar jucătorii sunt atenți la ce li se cere și sper să punem totul în practică la Craiova. Toți jucătorii sunt motivați sau conectați”, anunţă antrenorul Ionuţ Badea.

Absenţe importante la UTA, dar revine golgheterul Miculescu!

UTA e pe 10 în clasament, cu 33 de puncte, iar oltenii lui Mititelu sunt abia pe 13, cu 26 de puncte, loc de baraj! Totuşi, de când a fost preluată de italianul Nicolo Napoli, FCU Craiova arată mult mai bine, ca dovadă ultimele patru meciuri, în care a pierdut doar o dată, chiar etapa trecută în derby-ul Craiovei, cu CS Universitatea, 0-2. În rest, evoluţii foarte bune, cu victorii acasă în faţa Argeşului, 1-0 şi Botoşaniului, 3-2 şi un egal spectaculos în deplasarea de la FCSB, 2-2, unde a fost chiar aproape de victorie! Aşadar, o misiune destul de grea pentru utişti, mai ales că aceştia vin după remiza deprimantă de acasă, 0-0 cu Dinamo, în care nu au putut profita de dubla superioritate numerică avută timp de 20 de minute. Mai mult, după acest rezultat, echipa arădeană şi-a luat adio definitiv de la visul play-off-ului. În tur, UTA s-a impus cu 1-0 în faţa lui FCU Craiova, prin autogolul lui Negru. (foto: Sport Pictures, Ciprian Petcuţ)

 

 

 

Facebook Comments