UTA are meci de „care pe care” în noua arenă a Sibiului! Anton: „Să legăm o serie pozitivă, pentru a urca în clasament”

by Sorin Haut

FC Hermannstadt – UTA a devenit dintr-o dată un meci de „care pe care”, în lupta pentru menținerea în prima ligă. Din candidată la play-off, echipa lui Măldărășanu s-a trezit implicată în hora retrogradării, datorită depunctării cu nouă puncte dictată de FRF și confirmată de TAS, pentru restanțe financiare. Așadar, se anunță un meci greu sâmbătă, ora 14:30, la Sibiu, în fața unei formații în pierdere de turație, ce are moralul jos ca urmare a loviturii încasate, dar care promite să se adune și să salveze ce mai e de salvat din acest sezon. Lotul le permite sibienilor să evite fără mari emoții retrogradarea, mai ales că golgheterul Paraschiv nu a fost vândut în această iarnă, iar Gabi Iancu a venit să întărească ofensiva formației de pe Cibin. Care însă, la fel ca UTA, trebuie să mai demonstreze și pe teren valoarea lotului, cu mențiunea că Hermannstadt a făcut-o totuși, strict sportiv având cu nouă puncte mai mult. Totuși, forma din acest an nu e deloc bună, cu trei înfrângeri și un egal, și acela acasă cu FC Argeș, ce-i drept după un program mai greu decât cel al UTA-ei. Arădenii s-au deblocat în sfârșit după 14 etape de secetă, adică aproape un tur de campionat, iar victoria cu 3-1 în fața Botoșaniului oferă acea gură de oxigen atât de necesară în lupta dură pentru salvare. Deși la Arad ar trebui să se vorbească de cu totul alte obiective, dar conducerea clubului, staff-ul tehnic și echipa sunt mult pe minus în acest sezon. Cele trei puncte de săptămâna trecută au adus parcă un entuziasm prea exagerat în tabăra alb-roșie, căci încă mai e mult până departe. Bătrâna Doamnă se află tot pe locul 15, direct retrogradabil, dar clasamentul este într-adevăr strâns și orice victorie te poate urca acum 2-3 poziții, în funcție de alte rezultate. Arădenii ar putea face chiar rocadă în ierarhie cu Hermannstadt, în cazul unei victorii, mâine, pe noua arenă a Sibiului, acolo unde își anunță prezența și numeroși suporteri utiști, ce vor face deplasarea cu autocarele sau mașini personale. Posibil să asistăm la cea mai numeroasă galerie arădeană într-un meci în deplasare, din actuala stagiune. Paul Anton, unul din mijlocașii de la care așteptam mai multă calitate în tricoul UTA-ei, prefațează dificila confruntare din weekend:

Hermannstadt, fără victorie în acest an: „Un meci foarte important”

Ne așteaptă un meci foarte important, dar dacă vom reuși să câștigăm cu Hermannstadt, punctele de săptămâna trecută vor avea o importanță și mai mare. Este greu să lupți pentru un astfel de obiectiv precum rămânerea în prima ligă, cu atât mai mult cu cât joci pentru un club important precum UTA. Având și o masă mare de suporteri, e o presiune enormă, dar de aceea am ales meseria de fotbalist. Pe undeva, e și o presiune plăcută, chiar dacă din punct de vedere mental nu e ușor, mai ales când legi o serie negativă cum s-a întâmplat la noi. Însă, sper să o dăm uitării și să legăm o serie pozitivă, pentru a urca în clasament. Contează mult și faptul că știm că o victorie la Sibiu ne aduce peste Hermannstadt în clasament, iar dacă vom fi concentrați 100% și vom intra în meci cum am făcut-o săptămâna trecută, vom valorifica punctele puse în joc. Însă, trebuie să fim foarte atenți, să nu facem cadouri, deoarece ei nu au reușit să câștige în acest an, așa că vor fi extrem de motivați. Hermannstadt este o echipă periculoasă, care în orice moment poate pune probleme. Noi trebuie să fim o echipă, în orice moment, în orice situație. Personal, mă bucur foarte mult că vom juca pe un gazon bun, pentru că eu consider UTA o echipă cu jucători de calitate, iar când am avut parte de teren normal, am făcut jocuri bune, chiar și de la Craiova puteam veni cu toate punctele. În plus, am auzit că suporterii vor veni în număr mare, așa că va fi foarte frumos”, a declarat Anton.

După duelul de pe Cibin, vin patru etape infernale pentru UTA!

Balint are cele mai mari probleme de lot la nivel de juniori, acolo unde după Isac și Șteau, accidentați, Marrone și-a rupt ligamentele și și-a încheiat sezonul! Astfel, UTA stă la capitolul Under în Rareș Pop, puștiul fiind în mare formă, cu posibilitatea ca în caz extrem să se apeleze la Pașcalău sau Cibi. Rămâne de văzut și cine va apăra, cu un plus totuși pentru Balauru, asta după ce Iacob a greșit prea mult în ultimele meciuri. UTA are mare nevoie de un rezultat pozitiv mâine, la Sibiu, căci apoi urmează ultimele patru etape din sezonul regulat, în care în calea roș-albilor vor ieși patru din echipele de play-off, toate cu șanse la titlu în acest sezon, Farul, FCSB, CFR Cluj și CSU Craiova! Partida dintre FC Hermannstadt și UTA contează pentru etapa a 26-a a Superligii. În meciul tur, sibienii s-au impus cu 2-1, prin dubla lui Alhassan, golul victoriei fiind marcat în prelungiri, practic la ultima fază. Pentru UTA a înscris atunci moldoveanul Postolachi, probabil cel mai constant și util jucător pe faza ofensivă de până acum, în acest sezon.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate