UTA are doar varianta victoriei cu Gaz Metan! Este oficial: se joacă fără spectatori

by Sorin Haut

Ultima reprezentație a UTA-ei din actualul sezon al Ligii 1 pe arena „Francisc Neuman” aduce echipa arădeană față în față cu Gaz Metan Mediaș. Este un meci aproape capital pentru trupa lui Laszlo Balint, care are nevoie de victorie pentru a nu tremura în ultima etapă din play-out şi a nu risca un eventual baraj pentru menţinerea în elită! Rezultatele indirecte de vineri şi sâmbătă nu au favorizat UTA şi Mediaşul, iar cel mai rău scenariu s-a confirmat: Viitorul a învins la Chindia cu 2-0, iar Voluntariul la Astra, cu un surprinzător 3-0, astfel că UTA are nevoie de victorie mâine, pentru a-şi asigura menţinerea matematică în afara locurilor de baraj, cu o etapă înainte de final! O altă veste proastă este că nu se va juca cu spectatori, ceea ce îşi doreau utiştii, iar medieşenii nu sunt nici ei salvaţi matematic, o eventuală înfrângere la Arad obligându-i să câştige în ultima etapă acasă, cu Poli Iaşi. Noroc că moldovenii sunt deja retrogradaţi după eşecul de acasă cu Hermannstadt, 0-1. Cert este că Gazul va juca să nu piardă cu UTA, pentru a se salva de baraj încă de duminică, dar formaţia lui Mihai Teja mai are şi varianta ultimei etape, când joacă cu o echipă fără motivaţie, pe când UTA se duce la Voluntari, grupare ce visează deja şi la evitarea barajului. Aşadar, calculele s-au mai simplificat, dar nu într-un mod plăcut pentru arădeni.

Viitorul şi Voluntari pun presiune pe UTA! Balint: „Ne vom îndeplini obiectivul”

În hora barajului este şi Dinamo, dar „câinii” joacă mâine la FC Argeş, după meciul UTA-ei. ”Un meci cu o importanță deosebită pentru noi, nu ne-am fi dorit-o în acest punct al sezonului. Ne-am fi dorit mai multă liniște, dar suntem în situația în care punctele puse în joc în compania unui adversar extrem de dificil contează enorm pentru îndeplinirea obiectivului nostru. Toată încrederea mea merge către băieți, le cunosc potențialul, știu că am reușit să trecem de multe ori peste momente dificile, am mare încredere că la finalul meciului ne vom îndeplini obiectivul atât pentru meci cât și pentru parcursul nostru”, a specificat antrenorul Laszlo Balint. ”Ne așteaptă un meci extrem de greu, cu încărcătură foarte mare, dar cred că suntem pregătiți să luăm cele trei puncte. Sunt vitale pentru salvarea noastră”, a subliniat golgeterul Ioan Hora. UTA – Gaz Metan Mediaș se dispută duminică, 16 mai, de la ora 14 și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport. Arbitri au fost delegaţi Andrei Antonie (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Observator de arbitri este Nicolae Grigorescu (Timișoara).

UTA nu a primit aviz favorabil pentru a juca cu spectatori!

Ne pare enorm de rău că nu am reușit să le oferim abonaților noștri ocazia să fie prezenți în tribune la un meci al echipei noastre. Am depus eforturi mari pentru ca acest lucru să fie posibil, alături de Prefectura Arad și de Direcția de Sănătate Publică Arad. Cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Arad și DSP Arad, puneam la dispoziția abonaților gratuit 2000 de teste rapide antigen. Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției nu a dat aviz favorabil disputării meciului UTA – Gaz Metan Mediaș cu public, invocând lipsa unui ordin comun din partea Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății. Din păcate, ne puteți susține la acest joc doar prin achiziționarea biletelor virtuale (la adresa uta.iabilet.ro). Nu dăm niciodată înapoi!”, este comunicatul prin care UTA anunţă că spectatorii nu au acces nici la acest ultim meci de acasă, al sezonului. O altă lovitură pentru „Bătrâna Doamnă”, căreia îi este scris parcă în stele să sufere până la final, la fel ca în play-off-ul de promovare din Liga a II-a.

 

 

Facebook Comments