UTA are doar un atacant pentru meciul din Trivale! Hora s-a accidentat, iar Mercioiu este convocat la un trial al naţionalei U19!

by Sorin Haut

UTA se confruntă cu probleme mari în compartimentul ofensiv înaintea meciului de la Piteşti, cu FC Argeş, programat vineri, de la ora 18:30. Confruntarea deschide runda a doua a Ligii 1 şi se anunţă complicată pentru echipa lui Laszlo Balint. Aşa cum avertizam încă de la finalul campaniei de achiziţii din aveastă vară, UTA s-a mişcat rău pe piaţa de transferuri în privinţa atacanţilor, iar faptul că s-a renunţat la patru jucători cu profil ofensiv s-ar putea să îi coste acum pe arădeni. A fost adus un singur vârf, şi acela pe ultima sută de metri şi în lipsă de alte soluţii, Filip Dangubic. De altfel, UTA a ajuns să se bazeze la acest meci din Trivale doar pe croat, asta în condiţiile în care ceilalţi doi atacanţi din lot nu vor fi la dispoziţia lui Balint. Titular cu Farul, Ioan Hora s-a accidentat, având un hematom foarte mare pe coapsa piciorului stâng în urma ciocnirii cu Tordai, iar juniorul Marcel Mercioiu a fost convocat pentru un trial la naţionala U19. De asemenea, indisponibili rămân Ilie, Isac şi Tudor Călin, iar Roger este incert, el având o lovitură puternică la coaste după ciocnirea cu Dănuleasa, din finalul meciului cu Farul. Brazilianul nu s-a antrenat în aceste zile, nici măcar nu a făcut alergări uşoare, dar va face deplasarea la Piteşti şi în funcţie de starea sa, va intra sau nu pe teren. Aşadar, destule probleme pentru UTA, singura veste bună fiind revenirea în echipă a lui Alex Benga, refăcut după probleme medicale. Nu ştim ce soluţii ar mai avea Balint în atac în cazul unei nedorite accidentări a lui Dangubic, probabil singura variantă fiind experimentatul Antal, care a mai jucat pe acea poziţie în cazuri extreme. Balint a anunţat la conferinţa de presă de astăzi că portarul Mociu şi Cristian Mihai nu vor fi convocaţi pentru acest meci. UTA va pleca mâine dimineaţă pe calea aerului, spre Bucureşti, iar de acolo va parcurge drumul spre Piteşti cu autocarul.

Revine Benga, dar brazilianul Roger este incert! Croatul Dangubic este singurul vârf de meserie

Revenind la convocarea lui Mercioiu, acesta se află la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, acolo unde are loc un trial la care vor participa peste 50 de jucători eligibili pentru naționala U19, condusă de Adrian Văsîi. Printre fotbaliștii convocați se află și utistul Marcel Mercioiu, promovat în această vară de Laszlo Balint la prima echipă. „Ne bucurăm pentru el, până la urmă de aia muncim și încercăm să îi facem pe acești copii să progreseze. Le dăm drumul și la echipele naționale de juniori, e șansa lor, iar ei vor crește în valoare și prin astfel de trialuri, de acțiuni”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” despre atacantul de 18 ani, provenit de la echipa U19 a Ligii Elitelor. La finalul lunii, naționala U19 se va reuni pentru o acțiune care include două amicale în fața selecționatei similare a Israelului. Ambele jocuri vor avea loc la Mogoșoaia, pe 3 și 5 august. Tricolorii U19 vor evolua în luna noiembrie în preliminariile EURO 2022. Vor întâlni Letonia (10 noiembrie), San Marino (13 noiembrie) și Turcia (16 noiembrie). Se califică la Turul de Elită cele 13 câștigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locurile 3.

Facebook Comments