UTA are de azi echipă satelit! Oficialii utiști s-au înțeles cu Progresul Pecica pentru o colaborare de durată!

by Florian Popa

Bătrâna Doamnă și-a mai rezolvat o problemă arzătoare. De azi, oficial, UTA are echipă satelit în liga a treia a fotbalului românesc. Noul membru în comisia pentru liga a treia a FRF, directorul sportiv al pecicanilor, Cristian Pilan este mulțumit de rezultatul negocierilor. ”Am avut mai multe runde de negocieri cu UTA, echipa noastră fanion. Ne bucurăm că am ajuns la un acord și astfel ne rezolvăm și noi problemele de lot. Vom avea doi antrenori principali, caz care s-a mai întâlnit în fotbal. Bogdan Bozian și Mihai Petcuț vor conduce echipa de pe bancă. Tot programul de pregătire, toată strategia, se va stabili de către domnul Ilie Poenaru și staff-ul său, care ne va și superviza la meciuri.”

Deocamdată această colaborare pare una câștigătoare pentru ambele cluburi. UTA are unde să-și ruleze jucătorii, iar Progresul Pecica primește o gură de oxigen după ce la finele campionatului precedent, mai multor fotbaliști le-au expirat contractele și nu au mai fost prelungite. Plus și-au rezolvat problema antrenorului licențiat, prin venirea lui Mihai Petcuț. Echipa își va disputa meciurile de pe teren propriu la Pecica și își va păstra numele și culorile tradiționale galben-albastru. UTA va trimite la Pecica 10-12 jucători, conform înțelegerii parafate astăzi. Mai mult decât atât, unii dintre ei se vor pregăti cu echipa mare și vor putea evolua și la Pecica. Cristian Pilan continuă: ”Azi am avut negocierile finale așa cum am spus. Atât noi cât și UTA avem mari așteptări de la jucători. Ne dorim să vedem cât mai mulți la echipa mare și de ce nu chiar și jucători dintre pecicanii noștri. Avem și noi un Centru de Copii și Juniori bine pus la punct cu antrenori dedicați și fotbaliști interesanți pe care deja i-ați văzut la echipa mare a Progresului. La solicitarea clubului arădean, doi jucători pecicani, Burtic și Robert Bănățan, vor trece la UTA.”

Având în vedere noile condiții, obiectivul Progresului Pecica în noul sezon devine locurile 1-4, adică accederea în play-off. Au fost semnate și primele contracte, noutățile fiind următoarele: Sergiu Aldan (revine la Pecica după un sezon la Lipova), Ewald Wild (prelungire de contract), Samir Borcea (mijlocaș stânga, 2003), Emanuel Puta (fundaș stânga, 2003), Mihai Cristian (fundaș central, 2004), Alexandru Roșca (portar, 2003) și Hunor Sarkozi (fundaș central, 2003). ”Ne mai dorim un fundaș central și un mijlocaș central. Vedem ce mai putem primi dupa ce revine UTA din cantonament” a încheiat Pilan.

 

Facebook Comments