UTA are alt tonus și vrea să câștige după două luni și în Superligă! Balint: „Trebuie să fim pragmatici și eficienți“

by Sorin Haut

UTA a învins miercuri la Buzău, în Cupa României, victoria aducând un stimulent moral pentru o echipă care suferea mult în această perioadă la capitolul încredere. Mai ales după seria de șapte meciuri la rând fără victorie din campionat, ultimul succes datând de mai bine de două luni, de la acel 2-1 în deplasare cu FC Botoșani, din 9 septembrie! Laszlo Balint a rezumat astfel efectele meciului de la Buzău asupra echipei sale: O victorie aduce o stare de spirit mult mai bună. Nu are rost să ne ascundem, exista o stare de apăsare din cauza presiunii din clasament. Meciul de Cupă a fost o oportunitate și pentru mine, pentru că doar prin joc poți regla amănunte de ordin tactic, însă în același timp a fost o oportunitate și pentru întărirea spiritului colectiv. Cel mai mult mă bucură că golurile de la Buzău au venit pe niște principii lucrate la antrenament. Jucătorii sunt foarte receptivi la ceea ce le cer. Important e să facem bine lucrurile simple și să fim eficienți. Trebuie să abordăm fiecare detaliu al jocului cu curaj și încredere, să ne sprijinim unul pe celălalt, să fim foarte uniți. Am convingerea că nimic nu va fi ușor, dar dacă va trebui, o să ne târâm pentru fiecare metru de teren“, a spus astăzi Balint, la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Voluntari.

Voluntariul – echipă incomodă și imprevizibilă, cu jucători experimentați

Ilfovenii pregătiți de Liviu Ciubotariu formează o formație incomodă și imprevizibilă în special în meciurile din deplasare, având un sistem defensiv bine pus la punct, dar și organizare și disciplină tactică. Este o echipă cu jucători experimentați, foarte puternică în special pe axul central. Nemec este un pericol, deoarece deși foarte masiv este în același timp și mobil. Damașcan este marele lor câștig, iar pe faza defensivă au oameni buni, cum ar fi Meleke, Armaș sau Matricardi, plus portarul Popa. Iar de când a venit mexicanul Govea au început să aibă și posesie cu progresie, accelerând în momentul în care au spații“, mai spune antrenorul UTA-ei, care se confruntă din nou cu multe probleme de efectiv.  Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Cascini, Isac și Ademi sunt cu toții indisponibili din motive medicale sau disciplinare. În schimb, Anton și Șteau s-au antrenat normal, dubii existând încă în privința lui Aly Abeid, cu șanse de a fi recuperat până la ora meciului.

Absențe multe și în acest meci: „Să ne gândim la soluții, nu la scuze“

Absențele numeroase ne împiedică să ne gândim la prea multe schimbări de sistem. Să vedem, poate pregătim ceva nou totuși de la mijloc în sus. Însă trebuie să ne gândim la soluții și nu la scuze sau alibiuri. Dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș central, vreau ca toți jucătorii să fie pregătiți pentru asta.“ Meciul de duminică, ora 15:45, contând pentru etapa a 18-a a Superligii, este ultimul înaintea pauzei de trei săptămâni datorate Mondialului din Qatar, dar în același timp și meciul de revenire a lui Laszlo Balint în fața suporterilor arădeni, antrenorul brașovean redebutând la UTA cu înfrângerea de etapa trecută, 1-2 la Ploiești.

Important este ca suporterii noștri să ne fie alături

Antrenorul spune însă că nu acest lucru este important, iar tot ce contează va fi o victorie care să o scoată pe UTA din zona retrogradării: Important este ca suporterii noștri să fie alături de echipă, iar la final să ne bucurăm cu toții împreună. Acum nu contează Balint, nu avem timp de sentimentalisme și emoții, trebuie să fim pragmatici și eficienți.“ FC Voluntari ocupă locul 9 în clasament, cu 20 de puncte, iar UTA e pe 15, penultimul, retrogradabil direct, cu doar 16 puncte adunate după 17 etape. (foto: uta-arad.ro)

Facebook Comments