UTA ACTIONEAZA PE DOUA FRONTURI PENTRU A NU FI EXCLUSA DIN CAMPIONAT

by Sorin Haut

UTA încă speră că va rămâne în Liga a 2-a, chiar dacă are la activ două neprogramări în campionat, mai exact în play-out, cu Minerul Motru şi Olimpia Satu Mare. Oficialii arădeni lucrează pe două fronturi pentru a salva in extremis un adevărat dezastru, care ar putea reprezenta finalul unei legende. Reprezentantul administratorului judiciar, Iulian Zaharia, a trimis o cerere pe adresa Federaţiei, în care se solicită suspendarea tuturor măsurilor de ordin sportiv împotriva FC UTA SA, pe motiv că se află în insolvență. În timp ce pseudo-patronul Marţian priveşte nepăsător la zbaterea între viaţă şi moarte a Bătrânei Doamne, Giovanni Catanzariti şi Bogdan Apostu s-au implicat în ultimele zile pentru a găsi soluţii. În paralel, se mai încearcă și reprogramarea meciului cu Olimpia pentru miercuri, 4 iunie. În acest sens, utiștii au obținut acceptul celor de la Olimpia, care au trimis şi ei la Federaţie o cerere oficială de acest gen. Cert este că acum UTA se află la mâna federalilor, care ar putea exclude echipa din campionat, conform celor două neprogramări, dar în acelaşi timp ar putea accepta măcar una dintre cererile conducerii clubului din Calea Aurel Vlaicu.

UTA şi Olimpia s-au înţeles pentru reprogramarea meciului

Am discutat şi cu preşedintele de la Olimpia Satu Mare, care a fost de acord să trimită o cerere la Federaţie, conform căreia acceptă reprogramarea meciului pentru ziua de miercuri. Ar mai fi un respiro de câteva zile pentru a face acele plăţi, probabil cel mai devreme marţi vom avea un răspuns. Important este că acest act oficial a fost trimis de ambele părţi cu o zi înaintea meciului, să vedem dacă se va ţine sau nu cont de el. Pe de altă parte, există un articol în legea insolvenţei, conform căruia dacă se contestă fiecare barem, se pot suspenda aceste restanţe financiare legate de arbitraj. Cei de la club au trimis şi o cerere în acest sens, sper să nu fie prea târziu”, ne-a declarat Bogdan Apostu.

Bogdan Apostu: “Am făcut totul pentru UTA şi Arad”

Fotbalistul care a făcut de toate la Arad îşi exprimă încă o dată ataşamentul faţă de club şi oraş, dar regretă că echipa fanion a Aradului a ajuns pe mâna unui personaj care a distrus-o şi în final este pe cale să o îngroape: “Eu, în postura de jucător, cred că am făcut mai mult decât trebuia la acest club, plec de aici cu sufletul împăcat. Am pierdut o sumă colosală, pe care probabil nu o voi mai recupera niciodată, dar toate eforturile şi sacrificiile le-am făcut pentru UTA şi Arad, nicidecum pentru acest om cu pălărie, care nu merită să fie patron la nici un club din lumea asta. Este mult prea sărac şi pentru o echipă de Liga a 3-a, chiar am vorbit cu cineva de la Pîncota, care mi-a spus că acolo s-au investit mult mai mulţi bani decât s-a plătit la UTA în acest sezon”, încheie Apostu.

Facebook Comments