UTA a tremurat la Baloteşti, dar a egalat pe final

by Sorin Haut

UTA a obţinut, astăzi, un punct în deplasarea de la Baloteşti, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii a II-a. Pe un teren foarte greu şi cu destule probleme de lot, echipa arădeană a revenit de două ori pe tabelă, după ce a fost condusă. Fără atacant de careu, după ce Curtuiuş s-a accidentat înainte de startul jocului, Ionuţ Popa a reuşit să încropească o formulă decentă, cu care a smuls, pe final, un punct până la urmă preţios în condiţiile date. Aşa cum anticipam, fraţii Herea le-a făcut viaţă grea roş-albilor. Mai întâi, Claudiu a căzut uşor în careu la un contact cu Polgar, iar centralul Dan Florin, din Călăraşi, a dictat penalty, contestat vehement de arădeni. Acelaşi jucător al gazdelor a marcat de la punctul cu var şi din minutul 19 era 1-0.
Roşca şi Hlistei au salvat un punct
Utiştii au ieşit ceva mai montaţi de la vestiare şi în minutul 57 au restabilit egalitatea, Roşca marcând cu capul, la colţul lung, în urma unei lovituri libere bine executate de Buia, de la 35 de metri. Bucuria UTA-ei a durat doar opt minute, Baloteştiul trecând din nou în avantaj în minutul 65, atunci când Claudiu Herea, bine angajat de fratele său, Ovidiu, a înscris de la 14 metri, cu un şut pe lângă Bodea, 2-1. Rămasă în ultimele 20 de minute şi fără Buia, accidentat, UTA nu părea să mai aibă forţa să revină, mai ales că Ion a irosit ocazia meciului, ratând din poziţie ideală. Numai că a venit minutul 82, nou intratul Iuga centrând perfect în careu, de unde Hlistei a marcat imparabil cu capul, din 9 metri, scor final 2-2.
Îşi ţin adversarii la distanţă
Până la fluierul final gazdele au mai ratat o şansă bună, prin Paraschiv, iar Bătrâna Doamnă obţine un punct important în lupta pentru evitarea retrogradării. UTA urcă, cel puţin până mâine, când joacă Luceafărul, pe locul 12 în Liga a II-a, cu 27 de puncte, având încă o marjă minimă de eroare faţă de linia roşie. UTA a început meciul cu Baloteştiul în formula: Bodea – R.Iuga, Manea, Roşca, Polgar – Stahl (89 Prună), Jorza, Tănase (80 A. Iuga), Petra, Hlistei – Buia (72 Toma).

Facebook Comments