UTA a respectat ordinul lui Novak, doar două echipe din Superligă nu au făcut-o!

by Sorin Haut

În urmă cu două săptămâni, Eduard Novak a dat un Ordin de Ministru privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă. De la declaraţii până la textul apărut în Monitorul Oficial e însă cale lungă, pentru că acolo se face mai degrabă referire la sportivii din tot lotul, ce ar putea evolua în teren. Aşadar, un ordin destul de neclar, neagreat şi neadoptat de FRF. Chiar dacă Eduard Novak a anunțat că Ordinul va fi implementat încă de la începutul sezonului 2022/2023, acest lucru nu s-a întâmplat. Concret, în momentul în care totul va fi pus la punct, echipele de fotbal din România vor fi obligate să aibă pe teren cel puțin cinci fotbaliști români în orice moment al meciului.

FCU Craiova 1948 a încheiat cu nouă străini, Voluntariul a început cu opt!

În prima rundă a Superligii, formațiile au respectat totuşi prevederile Ordinului lui Novak, poate pentru a nu risca nimic, excepție făcând FCU Craiova 1948 şi FC Voluntari. Petrolul, FC Argeș, UTA şi CFR Cluj au fost la limită, cu șase jucători străini la un moment dat pe teren, însă gruparea din Bănie, patronată de Adrian Mititelu, a avut șapte fotbaliști din alte țări în primul 11, iar pe parcursul jocului alți doi străini au înlocuit jucători români. Astfel, la finalul meciului de la Constanța, pierdut cu 1-2 în faţa Farului, U Craiova 1948 a avut nouă străini pe gazon. De asemenea, Voluntariul a început meciul de la Ploieşti cu doar trei români în primul  „11”, iar până în minutul 60 nu s-a încadrat în regula impusă de Novak.

UTA – cu şase români în primul „11”, alţi patru au intrat în partea a doua

UTA a avut, în meciul de la Piteşti, cinci străini în primul 11: Batha şi Hoxhallari (Albania), Otele (Nigeria), Ubbink (Olanda) şi Vukcevic (Muntenegru). În repriza a doua, Cascini (Argentina) a intrat în locul lui Matei, Erico (Brazilia) l-a înlocuit pe Vukcevic, iar Stahl, Isac ş Steau au întregit contingentul românesc, intrând pe teren în locurile lui Ubbink, Batha şi Dobrescu. (foto: UTA Arad, facebook)

 

 

Facebook Comments