UTA a rămas singură împotriva FRF, la TAS! Progresul Spartac şi-a retras acţiunea

by Sorin Haut

Progresul Spartac a decis să își retragă acțiunea inițiată la începutul lunii iunie împotriva Federației Române de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Liderul Seriei a 3-a a Ligii 3 era nemulțumit de modul în care forul condus de Răzvan Burleanu a decis să încheie actuala ediție de campionat Liga 3, după această pandemie de COVID-19 care a afectat desfășurarea normală a competițiilor sportive. Bucureștenii voiau să fie declarați direct promovați în Liga 2, fără să mai joace baraj cu a doua clasată CSM Slatina, cu care se aflau la egalitate de puncte, însă pe care o devansau datorită golaverajului mai bun.

Progresul Spartac explică, printr-un comunicat de presă emis către Liga2.ro, motivul pentru care a decis să retragă apelul făcut la TAS împotriva FRF.  Echipa din Liga 3 ar fi trebuit să plătească până vineri, 26 iunie, inclusiv taxa ”reclamatei”, adică federației, iar cum nu dispune de banii necesari în această perioadă, a luat această hotărâre de a renunța la procesul în care voia să fie declarată direct promovată. Inițial, conducerea echipei bucureștene solicitase tribunalului din Elveția să reducă taxa, având în vedere actuala criză mondială provocată de virusul COVID-19, însă nu a găsit înțelegere.

Împotriva FRF a mers la TAS și clubul de Liga 2 UTA Arad, liderul campionatului, care e nemulțumit de faptul că federația a decis înjumătățirea punctelor pentru play-off-ul care urmează să decidă promovarele în Liga 1, în acest sezon dat peste cap de pandemie. (liga2prosport.ro)

Facebook Comments