UTA rămâne doar cu dansul, “lupii galbeni” au luat punctele

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Ultimul meci stagional acasă pentru UTA s-a lăsat din nou cu huiduieli şi apostrofări din partea suporterilor arădeni. Intitulat sugestiv „dansând cu lupii”, tradiţionalul duel cu Petrolul a fost spectaculos, cu şase goluri, un penalty, dar şi alte multe ratări. Doar că UTA a rămas cu dansul, iar „lupii” cu punctele! Iar galeria s-a remarcat de data asta şi cu scandări anti partide politice, că tot e zi de alegeri, dar şi anti-Falcă, cu deja celebra melodie adresată primarului. „Roş-albii” au lăsat, după 45 de minute, impresia că pot încurca adversara în speranţa ei, oricum foarte mică, de a prinde barajul, doar că am asistat din nou la două reprize diametral opuse. În prima, UTA a prestat un joc bun, cu multe execuţii şi faze frumoase, dar şi cu un eurogol marca Oroian, tânărul fotbalist al UTA-ei, în vârstă de doar 17 ani, marcând în minutul 31 cu un şut excelent de la 20 de metri, mingea lovind şi transversala înainte de a intra în poartă. Şeroni a făcut apoi 2-0, în minutul 43, cu o reluare cu capul imparabilă din 5 metri, în urma unui corner executat de pe dreapta de Neagu. UTA nu a reuşit însă să ţină de avantaj şi Manea a greşit peste doar un minut, permiţându-i lui Arnăutu să înscrie cu un şut plasat din 15 metri, 2-1 la pauză.

Petroliştii au ieşit mult mai montaţi de la vestiare, iar Marinescu a egalat în minutul 65, în urma unei centrări în careu a nou intratului Rusu. Totuşi, în minutul 61, centralul Găman nu a acordat nimic la un brânci în careu asupra lui Copaci, un penalty putând schimba mult cursul jocului. Arădenii au măcinat în gol în ultimele 20 de minute, cedând iniţiativa, iar în minutul 77, „lupii galbeni” au întors rezultatul prin reuşita lui Bogdan Rusu, care nemarcat în careu, a trimis imparabil cu capul, după un corner a lui Marinescu. Fără să mai aibă replică, UTA a încasat şi golul patru pe final, când Arnăutu şi-a trecut în cont „dubla”, transformând un penalty scos tot de el, la o fază în care Şeroni a greşit în postură de ultim apărător. UTA a încheiat în genunchi, iar ultima reprezentaţie de pe „Motorul” s-a lăsat cu o atmosferă de iarbă verde, o parte a fanilor acuzându-şi, din nou, favoriţii că nu şi-ar fi apărat corect şansele, la fel ca şi cu ASU Poli.

Victoria îi mai dă Petrolului speranţe, ce-i drept de doi bani, pentru locul 3, „U” Cluj având nevoie în ultima etapă doar de un punct pentru a-şi asigura prezenţa la baraj. În schimb, UTA coboară pe locul 10 şi riscă să încheie sezonul în a doua parte a clasamentului, nicidecum „un sezon cu bune şi rele” – cum încearcă unii de pe la club să ne zică, ci încă unul ratat. Cristi Păcurar  a început meciul de astăzi cu: Orlic – Manea, Melinte, Șeroni, Copaci – Hrezdac, Neagu – Costin (64 Isac), Ciucur, Oroian (82 Kanda) – C.Rus (69 Miculescu).

Facebook Comments