UTA a făcut valuri și la malul mării, 2-2 cu campioana Farul! Rednic este specialistul remizelor

by Sorin Haut

UTA ajunge la cinci remize consecutive în Superligă, după 2-2 în această seară cu Farul, într-o restanță din etapa a cincea! Rednic a surprins cu o formulă mult schimbată față de meciul cu Rapid, printre care și Conte în centrul apărării, lângă Benga, iar apărătorul din Guineea nu a făcut un meci tocmai rău. Prima repriză a fost excelentă pentru „roș-albi”, care chiar la prima fază de poartă, în minutul 7, au și deschis scorul: Ofosu a trimis o pasă filtrantă până la Micovschi, acesta învingându-l pe Aioani cu un șut în cros de la 13 metri. Ex-rapidistul a marcat primul său gol în tricoul UTA-ei. Fabry putea să dubleze avantajul cinci minute mai târziu, când Rodrigues l-a găsit cu o centrare în careu, însă lovitura de cap a slovacului a trecut alături. Farul nu s-a regăsit în primele 20 de minute și a fost surprinsă de o UTA curajoasă, dar a restabilit egalitatea în minutul 24, prin Rivaldinho, nemarcat în careu. Iacob putea face mai mult la lovitura cu capul a atacantului lui Hagi. Utiștii au reacționat imediat și Fabry l-a găsit pe Ofosu în banda stângă, germanul i-a depășit pe Sîrbu și Popescu, iar Andrej Fabry nu a mai ratat, marcând în minutul 27 cu un șut din 10 metri, pe sub Aioani. Până la pauză, ambele formații au mai ratat câte o ocazie mare. Mai întâi, Iacob a intervenit excelent și a respins în corner o lovitură de cap a lui Gustavo, iar apoi Ofosu a tras mult peste poartă dintr-o poziție bună.

Micovschi a marcat primul gol la UTA, Fabry și Ofosu s-au numărat și ei printre remarcați

Scuturați la pauză de Hagi, constănțenii au început mult mai hotărâți partea secundă și după câteva acțiuni periculoase au reușit să egaleze, în minutul 50. Budescu a centrat din corner și Artean, complet liber în mijlocul careului, l-a învins pe Iacob. UTA putea da din nou lovitura, Micovschi și Ofosu irosind două șanse bune. Apoi, debutantul Doicaru o putea duce în avantaj pe Farul, dar Iacob a fost la post. Intrat pe teren pe final, Rareș Pop putea să facă 3-2 cinci minute mai târziu, când a trimis un șut-centrare prin fața porții. Louis Munteanu trebuia să vadă roșu la o lovitură cu cotul aplicată lui Căpușă, dar ciudatul Găman nu a luat decizia corectă nici după ce arbitrul video Sorin Costreie l-a chemat să revadă faza pentru care a dat doar galben. Pe final, campioana a presat constant și a căutat golul victoriei, dar defensiva UTA-ei a stat bine în teren și a rezistat. Arădenii pleacă cu un punct important de la Ovidiu și se distanțează la trei puncte de Dinamo, echipa aflată pe locul 15, retrogradabil. Farul bifează al doilea egal la rând acasă, dar cu punctul obținut urcă pe locul 5, în zona play-off, la o lungime peste Hermannstadt și Petrolul. Duminică, de la ora 14, utiștii joacă pe terenul lui FCU Craiova, în etapa a 14-a de campionat.

Formații:

Farul: Aioani – Sîrbu (Dussaut 46), M. Popescu, Boli (Sali 86), Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni (Borgnino 76) – Gustavo (L. Munteanu 46), Rivaldinho (Doicaru 65), Budescu. Antrenor: Gheorghe Hagi

UTA: Fl. Iacob – Rodrigues, Conte, Benga, Abeid – Freitas, Cr.Mihai (R. Pop 78) – Micovschi (Carp 78), Fabry (Omondi 62), Ofosu (Căpușă 62) – Cooper (Luckassen 55). Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: George Găman (Craiova) – Mircea Orbuleț (București), Adrian Popescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă:  Valentin Porumbel, din Oltenița (Călărași)

Camera VAR: Sorin Costreie (Voluntari – Ilfov), Andrei Moroiță (Ploiești)

Observator FRF: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea). Delegat LPF: Ion Cățoi (București).

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate