Utiştii au demarat „operaţiunea Gaz Metan”: doar victoria îi menţin în cursa pentru play-off!

by Sorin Haut

Cu cele patru transferuri făcute în ofensivă în această iarnă, UTA ar trebui să-și rezolve problemele de la finalizare, compartiment unde echipa a suferit mult în primele 21 de etape ale actualului sezon de Liga 1. Totuşi, Laukzemis, Ongaro și Otele sunt încă incertitudini şi rămâne de văzut ce pot, doar Cardoso oferind într-o oarecare măsură garanția golului, atâta timp cât acum un sezon făcea furori în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș. Doar că de atunci a trecut un an, iar experienţa din Coreea de Sud, de la Suwon, a fost total nefastă pentru jucătorul ce debuta ca junior, la 18 ani, la Napoli. Balint speră să îl readucă rapid la nivel optim, atât fizic cât şi mental, pentru că echipa arădeană are nevoie de goluri, victorii şi per total de un parcurs solid în ultimele nouă etape, dacă vrea să prindă play-off-ul. „Roş-albii” sunt abia pe 9 în clasament, cu 27 de puncte, la cinci lungimi de poziţia a şasea, ultima ce asigură accederea în faza superioară a campionatului. Amicalele din Antalya au scos însă la suprafață probleme şi în apărare, unde utiştii aveau până acum siguranţă. Totuşi, Balint se declară mulţumit de stagiul de pregătire din Turcia:

Balint: „Ne-am axat, în Turcia, pe iniţierea construcţiei de la fundaşi”

„Ne-am axat pe inițierea construcției din zona 1, aveam terenuri bune și ne-am gândit că puteam să insistăm pe acest aspect. Dar, când am avut adversari de calitate pe acest pressing ofensiv, întâmpinăm probleme. Va trebui să ne adaptăm, avem calitate, știm să ținem de minge departe de poartă, dar a fost evident că am întâmpinat probleme pe această inițiere a construcției de la fundași. Nu este neapărat o tragedie, mă bucur că amicalele din Turcia au evidențiat aceste probleme și va trebui să ne adaptăm încât să eliminăm aceste greșeli. Mai avem câteva zile să pregătim primul meci, mai sunt detalii pe care le dorim a fi puse în practică duminică. În afara acelor probleme, echipa a arătat o creștere de la meci la meci. Inclusiv în Antalya, scorurile din amicale nu au fost conform cu realitatea din teren. Din păcate, aceasta a fost povestea nostră în multe meciuri din toamna anului trecut și de asta dorim să schimbăm acest lucru începând cu meciul contra Mediașului.”

Doar ceva mai mult de 3 mii de spectatori, pe „Francisc Neuman”

UTA a demarat de marţi, pe terenul ICRTI „, operaţiunea Gaz Metan”, orice alt rezultat în afara victoriei fiind sinonim cu îndepărtarea de zona de play-off. Meciul cu medieşenii este programat duminică, de la ora 17 şi se va disputa pe stadionul Francisc Neuman. Doar 30% din capacitatea arenei din Calea Aurel Vlaicu va putea fi accesată, astfel că aproximativ 3.300 de spectatori (majoritatea abonaţi, care au prioritate) vor putea intra la meci, dar şi ei doar în condiţiile impuse de pandemia de Covid-19, vaccinaţi cu schema completă, trecuţi prin boală în ultimele şase luni sau testaţi negativ. Clubul va anunţa însă detaliile organizatorice cât de curând.

Facebook Comments