UTA a debutat convingător în amicale: 5-1 cu bulgarii de la Plovdiv, „dublă” pentru noutatea Postolachi!

by Sorin Haut

UTA a deschis seria amicalelor estivale din Slovenia – acolo unde se află în cantonament până pe 1 iulie – împotriva bulgarilor de ligă secundă de la Maritsa Plovdiv, pe care i-a învins cu scorul de 5-1, după ce scorul primei reprize a fost 0-0, iar cei care au deblocat tabela au fost adversarii. Omul meciului pentru „roș-albi” a fost ultimul sosit în stagiul de pregătire sloven, Virgiliu Postolachi, un atacant puternic din Republica Moldova crescut de PSG, autor al unei „duble” și a unei pase decisive! UTA a avut mai mult inițiativa încă din start și a avut și două situații, însă Ubbink și Otele au reluat peste poartă, pentru ca în replică, Iacob să salveze in extremis în fața unui atacant de la Plovdiv, scăpat singur. Claudiu Keșeru s-a văzut mult în jocul echipei sale, în special prin pase și devieri, dar a tras și el în portarul advers, după o pasă a lui Ubbink.

Cinci goluri în 18 minute, cu Postolachi în prim-plan

Antrenorul utist a a operat cinci schimbări la pauză, cu Ubbink forțat vârf împins, în spatele său apărând tânărul Șteau. Plovdiv a trecut în avantaj după 58 de minute de joc: Yanakov a centrat din dreapta și Domovchiyski, fotbalist cu 13 selecții și două reușite în naționala Bulgariei, a deviat balonul cu capul pe lângă Balauru. UTA s-a trezit însă la timp și avea chiar să se descătușeze pe mâna rezervelor.  1-1 s-a făcut în minutul 67, când ultima noutate din lotul UTA-ei, internaționalul moldovean Virgiliu Postolachi, a centrat din dreapta și Șteau a reluat cu stângul în plasă din 12 metri. După alte patru minute, arădenii au intrat în avantaj, prin penalty-ul transformat precis de Florentin Matei, după un fault asupra lui Negoescu. Scorul avea să ia proporții tot după o lovitură de pedeapsă, obținută de această dată de Stahl și transformată de Postolachi. În minutul 83, puternicul atacant avea să reușească golul amicalului, după un călcâi pus la centrarea din lovtură liberă a lui Stahl. Peste alte două minute, pe lista marcatorilor și-a trecut numele și Negoescu, care a stabilit scorul final, 5-1.

Urmează amicalul cu Vojvodina, de luni, ora 18

Ilie Poenaru debutează convingător pe banca UTA-ei, cu toate că adversarul nu este unul de primă mână, mai exact o divizionară secundă mediocră din Bulgaria. În schimb, sârbii de la Vojvodina formează  o echipă mult mai periculoasă, pentru ziua de luni, ora 18. Poenaru a început primul test din Slovenia cu: Fl.Iacob (46 Balauru, 80 Mociu) – Dobrescu (75 Pătlăgică), Erico (46 Maxim), Benga (63 A. Chindriș), Hoxallari (75 Cibi) – Batha (46 Isac), Fl. Matei (75 R. Pop) – Miculescu (46 Stahl), Ubbink (63 Postolachi), Otele (63 Negoescu) – Keseru (46 Șteau).

Facebook Comments