UTA a capitulat jenant în Copou, după o repriză secundă în care a făcut figurație

by Sorin Haut

UTA a fost învinsă cu 1-0 de Politehnica Iași în partida inaugurală a etapei a 19-a a SuperLigii, după un meci în care echipa lui Rednic a jucat fotbal doar prima repriză. Fostul utist Florin Ilie a avut prima ocazie importantă, în minutul 7, când a preluat în careu la un corner, dar Iacob a salvat. Micovschi, complet liber în careu, a tras slab, cu exteriorul, și a irosit deschiderea scorului. În minutul 36, Abeid a trimis o diagonală bună pentru Cooper, iar italianul în loc să dribleze a încercat să îl lobeze pe Lung, însă a trimis exact în brațele acestuia. Fabry și-a încercat și el norocul în minutul 41, de la marginea careului, dar slovacul a șutat alături. Finalul de repriză a adus ocazii la ambele porți. Mai întâi, Roman a executat bine o lovitură liberă de la 27 de metri și balonul deviat i-a pus ceva probleme lui Iacob, care a respins în corner. Apoi, utiștii au plecat pe contraatac și balonul a ajuns la Fabry, care a tras de la 18 metri de puțin pe lângă poarta adversă. Gazdele au cerut penalty la ultima fază din prima parte, după ce Abeid l-a călcat pe gleznă pe Gheorghiță la faza cornerului, însă „centralul” Bîrsan nu a dictat nimic, deși s-a consultat cu cei din camera VAR.

Au jucat o repriză, apoi au uitat…fotbalul. Harrison a decis meciul

Nu știm ce s-o fi întâmplat la vestiare, dar UTA a ieșit complet anesteziată, fără atitudine, energie și orizont. Practic, i-a invitat pe ieșeni să atace cu toate liniile, iar oamenii lui Grozavu nu au refuzat. Au dominat copios, dar prima ocazie importantă am consemnat-o la poarta cealaltă, în minutul 68, când Cooper a primit un balon în careu de la Micovschi și a tras la poartă, însă execuția sa a fost blocată de Katanec. Gazdele au trecut pe lângă gol în minutul 73, când Harrison a tras de puțin pe lângă poartă de la 12 metri, iar după câteva minute Buș a ratat o ocazie şi mai mare, din poziție de unu la unu cu Iacob. Poli a deschis scorul până la urmă în minutul 78, după o centrare excelentă a lui Roman pentru Harrison, care a reușit să marcheze din câțiva metri, pe lângă Iacob.

Rednic nu a avut reacție pe margine și are partea sa de vină la eșec

Fotbalistul moldovenilor putea face „dubla” în minutul 85, însă șutul său a trecut puțin peste poartă. Inexplicabilă prestația utiștilor din partea a doua, dar și lipsa de reacție a lui Rednic, care spre deosebire de alte dăți, a schimbat tardiv, defensiv și neinspirat. Iașul lui Grozavu obține o victorie de care avea mare nevoie, după ce în tur, la Arad, făcea figurație. UTA, care cade momentan pe locul 12, cu 22 de puncte (tot atâtea câte are și Poli Iași, cu golaveraj însă mai bun), a jucat din nou precum o echipă mică, statut de care pare să nu poată scăpa nici în acest sezon. Eliminată și din Cupă, echipa arădeană încheie o săptămână dezamăgitoare. Pentru „roș-albi” urmează meciul de pe teren propriu cu Farul Constanța, care se va disputa la Sibiu, sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 14.

Formații:

Politehnica Iași: Lung jr. – Martac, Fl. Ilie, Katanec (S.Buș 70), R. Ispas – Jatoba (Tincu 90+5), Marchioni, Al. Roman (Tincu 90+5) – Gheorghiță (Ștefanovici 70), Harrison, L. Phelipe (Itu 90). Antrenor: Leo Grozavu

UTA: Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Abeid – Carp (R. Pop 88), C. Mihai – Micovschi, Fabry (Freitas 58), Omondi – Luckassen (Cooper 11). Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Ovidiu Artene (Vaslui) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Camera VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj)

Observator FRF: Liviu Ciubotariu (Galați). Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).

 

Facebook Comments