UTA a ars gazul şi urcă pe podiumul Ligii 1! Victorie adusă de Miculescu, în minutul 90!

by Sorin Haut

Susţinută în această seară la Mediaș de peste 200 de suporteri, UTA a obţinut a treia victorie consecutivă în Liga 1 fără gol primit, urcând până pe locul trei, după CFR şi Rapid! “Bătrâna Doamnă” a meritat cele trei puncte, ratând ocazii importante în special în repriza a doua, însă răsplata eforturilor arădene a venit abia în minutul 90, când Miculescu marca golul unui nou succes foarte important. Prima parte a fost destul de anostă, cu ambele echipe preocupate mai mult de apărare. Mai mult, cei doi antrenori au preferat formule precaute, cu doi închizători şi un singur atacant. Totuşi, UTA a fost mai insistentă şi periculoasă, având şi posesie superioară. Doar că ocaziile mari au cam lipsit, Roger şi Ubbink ratând două şanse bune, ambii şutând imprecis din careu. De cealaltă parte, Gazul a fost extrem de discretă, doar Deaconu punând la treabă apărarea arădeană cu un şut respins şi apoi o centrare periculoasă. A fost 0-0 după 45 de minute monotone, fără şuturi pe poartă. Acalmia de la Mediaş nu a continuat şi în partea secundă, muntenegreanul Vukcevic “măturând” practic banda dreaptă, cu o evoluţie aproape de perfecţiune. Tot el a centrat în minutul 52 din viteză, Batha reluând cu capul din centrul careului peste poartă. UTA a ratat cea mai mare ocazie în minutul 57, când olandezul Ubbink a irosit cu nonşalanţă un contraatac în superioritate numerică, şutând în blocajul unui fundaş din doar nouă metri.  Batha a luat galben după o oră de joc, al patrulea stagional, urmând să fie suspendat cu Rapidul.

Susţinută de peste 200 de suporteri, UTA obţine a treia victorie la rând fără gol primit

Mediaşul nu a avut replica şi a avut rare apariţii în careul arădean, la una din ele nou intratul Lixandru reluând cu umărul pe lângă poartă în minutul 67, după o centrare a lui Deaconu. Peste două minute, Hora nu a fost atent la o centrare perfectă a lui Vukcevic, când trebuia să pună doar latul în trei metri. Miculescu a ratat o altă ocazie mare în minutul 82, reluând cu capul din şase metri direct pe Vâlceanu, după un corner scurt şi o centrare bună a lui Roger. Sarabanda ocaziilor mari a continuat cu Hora în prim-plan, atacantul UTA-ei trimiţând alături în minutul 83, după un şut a lui Batha din marginea careului, cu portarul Gazului bătut. Ocaziile se puteau răzbuna cu şase minute înainte de final, când Iacob a scos greu un şut de la 25 de metri trimis de Chamed. UTA a continuat să preseze până la final şi eforturile aveau să îi fie răsplătite în minutul 90, nou intratul Antal centrând perfect de pe dreapta pentru Miculescu, care a marcat din doar doi metri! Victorie cu 1-0 pentru UTA la Mediaş, după un joc consistent şi cel mai important e că echipa leagă victorii la rând ce aduc o încredere mare înaintea derby-ului de clasament, cu Rapid.

Formaţii:

Gaz Metan: Vâlceanu – Romeo (70 Alceus), Matricardi, I.Filip, Velisar (71 Trif) – Chamed, Moura – Grădinaru, Deaconu (70 Smola), D.Iancu (65 Lixandru) – Irobiso (59 Sarr).  Antrenor: Mihai Teja

UTA: Fl.Iacob – Vukcevic, Erico, Benga (93 Medjimorec), Baravykas (87 Shlyakov) – Batha (87 Vorobjovas), Passaglia – Roger (87 Antal), Ubbink, Miculescu – Dangubic (64 Hora). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Alexandru Cerei (Cluj), Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observator FRF: Vasile Bratu (Slobozia). Observator LPF: Bogdan Buhuș (Bârlad).

 

 

 

Facebook Comments