USR PLUS propune modificarea comisiilor în CJ Arad

by Andreea Radu

În cadrul primei ședințe a noului Consiliu Județean Arad, reprezentanții USR PLUS vor propune o nouă structură a comisiilor de specialitate, mai apropiată de competențele administrației județene.

Răzvan Anghel, consilier județean USR PLUS: „Prin amendamentul pe care îl vom susține astăzi, dorim să adaptăm structura acestor comisii la domeniile de activitate principale ale instituției. Totodată, noi am analizat și modul în care a fost abordată această problemă de către administrațiile județelor vecine.

Astfel, propunem o formulă tot cu 5 comisii, numai că structurată altfel:

  • Comisie pentru buget, activități economico-financiare și probleme juridice;
  • Comisie pentru sănătate și protecție socială;
  • Comisie pentru învățământ, activitățile social-culturale și sportive;
  • Comisie pentru infrastructură, amenajarea teritoriului și urbanism;
  • Comisie de administrare a serviciilor publice, pentru turism și relații externe.

Considerăm că această organizare asigură o omogenitate mai mare a temelor abordate, ceea ce va crește calitatea dezbaterii și a avizelor date de respectivele comisii. În condițiile în care o comisie analizează proiecte cu teme similare, membrii ei se vor specializa și vor lua decizii corecte în mai mare măsură.

Sperăm să avem sprijin din partea colegilor de la restul partidelor, să primeze eficiența muncii consilierilor, nu cutuma sau alte interese marginale. Vom vedea cum se votează, suntem încrezători că am avansat o propunere în beneficiul cetățenilor.

Facebook Comments