USR Arad solicită auditarea Consiliului Județean, a Primăriei Arad și companiilor din subordine

by Andreea Radu

Am urmărit cu deosebit interes discursul domnului Iohannis adresat Consiliul Național PNL. Sigur că am fi preferat ca acest discurs să fie adresat tuturor celor din apartul de stat, indiferent de partidul din care provin, tuturor românilor. Nu putem să nu spunem că ne bucurăm că, după trei ani în care USR a cerut transparentizarea instituțiilor statului la toate nivelurile, schimbarea mentalităților în instituțiile publice, audituri și oprirea angajărilor pe pile și relații, domnul Iohannis a recunoscut importanța și valoarea unor astfel de măsuri, susțin reprezentanții USR Arad, într-un comunicat de presă.

Vlad Botoș – președinte USR Arad: ,,Din câte am văzut și noi, impreună cu toți cei care au urmărit aceste momente ale Consiliului, reprezentanții PNL, președinți de consilii județene, primari, parlamentari, europarlamentari, consilierii locali și județeni au aprobat prin aplauze aceste principii și cerințe.

Ca urmare, ne vedem într-un moment în care putem pune bazele unei schimbări majore a sistemului și, pentru a arăta buna-credință și aderarea la aceste principii solicităm atât conducerii Consiliului Județean, cât și conducerii primăriei Aradului să realizeze în cel mai scurt timp posibil auditul tuturor serviciilor din cadrul instituțiilor și publicarea rezultatelor acestor controale.

Este deosebit de important pentru buna administrare a unui județ, municipiu, oraș sau comună să aibă un aparat instituțional echilibrat și foarte bine pregătit.’’

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Performanța este principiul de bază care ar trebui respectat de orice administrație publică dacă ținem cont de faptul că de această performață depinde modul de viață și siguranța unui oraș întreg.

Tocmai de aceea vedem ca o datorie solicitarea de audituri financiare, dar și audituri privind performața managerială a societăților descentralizate de a căror activitate depinde bunăstarea arădenilor. Solicităm efectuarea de audituri și publicarea rezultatelor la CET, Compania de Apă, ADI Deșeuri, Poliția Locală și Compania de Transport Public.”

Facebook Comments