USR Arad s-a întâlnit cu Coaliția pentru familie

by Dana B.
Please follow and like us:

Sediul USR Arad a găzduit o dezbatere asupra referendumului de modificare a articolului 48 din constituția Romăniei, pentru definirea familiei. Au participat numeroși reprezentanți ai societății civile, a diverselor confesiuni religioase, reprezentanți ai Coaliției pentru familie. Din partea USR au moderat dezbaterea parlamentarii Adrian Wiener și Sergiu Vlad, președintele organizației, Vlad Botoș și vicepreședintele Ion Stan.

Participanții au expus puncte de vedere diverse, pornind de la susținerea necesității modificării constituției pentru a întări protecția familiei formate prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, până la inutilitatea acestui referendum, atâta timp cât prin decizia 520 din 2016, Curtea Constituțională interpretează prevederile articolului 48 în sensul definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Dincolo de aceste divergențe, discuțiile au reliefat necesitatea promovării valorilor morale și civice, atăt în viața privată a fiecăruia, cât mai ales în cea publică. Degradarea comportamentului clasei politice trebuie combătută atât prin educație cât și cu măsuri concrete de sprijin acordat familiei, școlii și instituțiilor care protejează bunele moravuri.

Vlad Botoș, președinte USR Arad: ”A fost o dezbatere reușită și sunt bucuros că împreună am putut să înțelegem că marile probleme care afectează viața noastră, a fiecărui cetățean, sunt degradarea morală, politicianismul, goana după putere și voturi cu orice preț. Ca partid, USR se pronunță ferm împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și nu va susține prin parlamentarii arădeni un eventual demers în acest sens, considerând parteneriatul civil o soluție suficientă. În același timp, nu putem gira un referendum care nu va modifica nimic din punct de vedere constituțional și în același timp va deschide calea unei divizări în societate, fiind folosit pentru deturnarea atenției de la problemele reale ale societății și pentru legitimarea unor partide profund corupte și de-a dreptul iresponsabile.

Facebook Comments