USR Arad: Parcuri ne trebuie în oraș, nu la CET!

by Andreea Radu

Arad. Recent, primarul a propus și CLM a votat, achiziția unui teren poluat cu zgură din vecinătatea CET Arad, motivând că acolo se poate face un parc. Practic, renunțăm la creanțe de 2 milioane de lei și vom mai investi în viitor nu se știe cât, pe un teren cu probleme de mediu, aflat în câmp, la mare distanță de centrul orașului.

În același timp, nevoia acută de spații verzi se resimte în centrul orașului, unde respirăm aerul poluat de șantierele care ignoră norme elementare de muncă, în cartierele din care trebuie să te deplasezi în centrul orașului pentru o plimbare cu copiii în parc sau pentru a face mișcare.

Nu poate fi înțeleasă atitudinea CLM, a consilierilor PNL și PSD care au votat un asemenea proiect, în loc să îi recunoască imediat inutilitatea și absurditatea și să-l respingă. Îi amintim actualului primar, cel care declara „Cred că e binevenită o zonă verde pe care o putem face cu costuri minime”, că da, ea este binevenită, însă aici în oraș, nu la 6 kilometri de noi, în câmp.

Soluția corectă este de a crește orașul echilibrat, incluzând în planurile de dezvoltare zonele verzi și implicit parcurile. În Arad, numărul de metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor este de câteva ori mai mic decât norma europeană. Un număr extrem de mic de arădeni au acces la parcuri, la distanță rezonabilă de locuințele lor.

Pentru decizii cu adevărat folositoare, USR Arad susține implicarea în administrație a celor onești și competenți. Nu există o altă soluție pentru a cheltui banii cu cap, pentru a construi parcuri, spații verzi și orice avem nevoie în orașul nostru.

 

Facebook Comments