USR Arad: ”Lucrul de mântuială, decontat de locuitorii din Vladimirescu”

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Un număr de aproape 1.000 de arădeni care locuiesc în cele două noi cartiere adiacente DN 7 ale comunei Vladimirescu trag ponoase de pe urma lucrului făcut de mântuială de către administrație și dezvoltatorii imobiliari.

Pentru a ajunge la propriile locuințe, locuitorii celor două cartiere sunt obligați în prezent să facă un ocol semnificativ, pe drumuri înguste și deteriorate, nedimensionate pentru volumul de trafic actual. Accesul la șoseaua națională a fost închis de administratorul drumului, întrucât au trecut ani de zile fără ca acesta să fie adaptat, pentru a satisface normele legale și de siguranță, conform angajamentului luat de către dezvoltatorul cartierului.

Vina pentru situația prezentă o poartă în egală măsură dezvoltatorii și administrația locală a comunei, cea care a permis construcția și comercializarea locuințelor în lipsa infrastructurii de transport necesare, în speță accesul facil la DN 7 prin intermediul unui sens giratoriu.

Artur Brădean, USR Vladimirescu: ”Promisiunile neonorate ale dezvoltatorului ridică un semn de întrebare asupra motivului pentru care primăria Vladimirescu a acceptat timp de ani de zile situația prezentă. Pentru ce a acordat avize și autorizații fără să aibă garanții clare că locuitorii cartierului nu vor ajunge să aibă greutăți în a-și accesa proprietățile? Există un act semnat de dezvoltator, prin care acesta se angajează să execute accesul prin sens giratoriu și în baza căruia primăria să poată acum să-i ceară onorarea lucrării? Până la urmă, vedem cum lipsa de profesionalism și lucrul făcut de mântuială sunt decontate de plătitorii de taxe, de cetățenii care muncesc și care se așteaptă de le autorități să le apere interesele.

 

Facebook Comments