USR Arad: ”Condamnăm mutilarea Codului Penal în favoarea conducerii partidelor clasice”

by Dana B.

Cătălin Mihalache, avocat, USR Arad: ”PSD a lansat recent un asalt susținut asupra principalilor piloni ai statului democratic, reprezentați de Codul Penal, Codul Administrativ și legile siguranței naționale. Pentru ca România să nu devină statul captiv al unor organizații mafiote transpartinice, unica soluție este opoziției cetățenilor, mobilizarea lor în sprijinul unor soluții alternative și integre.

Pachetul de modificări care îl vizează pe Dragnea include extinderea motivelor de revizuire (cale de scăpare în dosarul Referendumul), redefinirea grupului infracțional organizat (dosarul TelDrum), dezincriminarea abuzului în serviciu (dosarul Belina). În plus, conversațiile interceptate fără legătură cu fapta nu pot fi folosite, iar datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv. Alte propuneri de modificare a Codului Penal sunt dedicate lui Tăriceanu (dezincriminarea mărturiei mincinoase). PSD mai dorește desființarea confiscării extinse, pentru ca nici Dragnea, nici alți mari cercetați penal să nu pățească ce i s-a întâmplat lui Dan Voiculescu, când instanța a dispus confiscarea de la terți.

Dacă PSD va trece de Parlament aceste propuneri, ele vor produce efecte după principiul legii mai favorabile, iar răul făcut nu va mai putea fi întors. OUG 13 va deveni insignifiantă în raport cu noile lovituri aduse statului de drept. Conducerea amenințată de consecințe penale a PSD și ALDE va putea fi oprită în acest demers numai de o reacție masivă a cetățenilor onești. Ei au acum ocazia de a-și exprima punctul de vedere semnând pentru susținerea inițiativei cetățenești de modificare a Constituției în sensul scoaterii din politică a celor cu condamnări Detalii pot fi găsite pe  www.fărăpenali.usr.ro

Facebook Comments