Urs prins în laţ în pădurea din Milova, o premieră pentru zona respectivă

by Florian Popa

Un urs a fost prins, marţi, într-o pădure din localitatea arădeană Milova, în premieră pentru această zonă, apropiată de oraşul Lipova şi la 30 de kilometri de municipiul Arad, animalul fiind prins în laţ, probabil instalat de braconieri pentru mistreţi, scrie agerpres.ro.
Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad, Nicu Deme, a declarat pentru AGERPRES că autorităţile urmează să ia o decizie privind ursul. „Am fost sesizaţi de către reprezentantul nostru din zonă că a fost prins în laţ un urs, în pădure, pe deal. În acest moment mă deplasez şi eu la faţa locului şi împreună cu autorităţile competente vom lua o decizie privind ce e de făcut”, a spus Deme.
Primarul comunei Conop, de care aparţine satul Milova, Petrică Moldovan, a declarat, pentru AGERPRES, că prezenţa unui urs în zonă este o premieră.
„Ursul era prins în laţ, probabil instalat de braconieri pentru mistreţi. Niciodată nu am avut urşi în zona noastră, este o premieră pentru noi care ne îngrijorează. S-a zvonit în urmă cu o săptămână despre un urs văzut pe dealurile de la Tauţ, la vreo 10 kilometri distanţă, probabil este acelaşi şi a ajuns la noi. Am solicitat intervenţia jandarmilor, vom face o comisie cu AJVPS şi Direcţia Sanitară Veterinară pentru a lua măsuri, este posibilă relocarea animalului sau chiar eutanasierea”, a spus primarul.
Reprezentanţii Jandarmeriei Arad au confirmat că au trimis în zonă un echipaj pentru a sprijini intervenţia celorlalte autorităţi.

Facebook Comments