Unul din doi oameni ar putea dezvolta cel puțin o tulburare mintală, până la 75 de ani

by Florian Popa

Unul din doi oameni va dezvolta cel mai probabil o boală mintală până la vârsta de 75 de ani, asta arată un nou studiu îngrijorător. Cercetătorii de la Universitatea Queensland din Australia şi cei de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard din SUA transmit că primele semne care prevestesc boala apar încă din adolescenţă şi din tinereţe, scrie antena3.ro.
Noul studiu, publicat în revista Lancet Psychiatry, a inclus date colectate de la 156.331 de adulţi din 29 de ţări şi regiuni între anii 2001 şi 2022.
Potrivit lui John McGrath, coordonatorul studiului şi profesor la Queensland Brain Institute din cadrul UQ, rezultatele demonstrează prevalenţa ridicată a afecţiunilor din registrul bolilor mintale, în contextul în care 50% din populaţie va dezvolta cel puţin o astfel de afecţiune până la împlinirea vârstei de 75 de ani.
Conform studiului, vârsta maximă a primei manifestări a fost de 15 ani, iar vârsta medie a declanşării bolii a fost de 19 ani pentru bărbaţi şi de 20 de ani pentru femei.
„Descoperirea noastră subliniază nevoia de a investi în ştiinţele neuronale de bază pentru a identifica motivul pentru care aceste boli se dezvoltă”, a declarat John McGrath.

Facebook Comments