UNIVERSUL GOGULUI E TOT MAI VERDE

by Sida Voicu

Afacerile în Arad, sub administraţia lui Gheorghe Falcă, Gogu Maxilar pentru cunoscători, au fost din ce în ce mai înfloritoare, dar şi mai diversificate, de la un an la altul, de la un mandat la altul. În primul mandat al primarului, în Palatul Administrativ se vorbea doar de construcţii, de drumuri, de trotuare, de asfaltări, linii de tramvai, stâlpi de curent etc. Atâta ştiau oamenii, nu e vina lor. La mare căutare erau firmele de construcţii, cu ICIM-ul în pole position, dar şi cu AMARAD, AQUA VEST şi alte câteva firme care aveau trecere la mai marii zilelor.

Toată lumea se întreba ce afaceri se vor mai face în Arad o dată terminată problema cu drumurile şi podurile, când nu va mai fi nimic de asfaltat. Nicio problemă, consilierii de taină ai administraţiei locale s-au mai cizelat şi au trecut de la construcţii la un alt nivel: studiile de fezabilitate. Patru ani de zile, între 2008-2012, studiile de fezabilitate au fost la mare căutare. De altfel, şi Curtea de Conturi a observat că s-au aruncat câteva milioane de euro pe tot felul de studii, fără nicio noimă, care n-au folosit la nimic, doar la îmbogăţirea unor firme de specialitate, care nici nu lucrează cu firma Gogului, Pro Arhitectura.

O dată terminat al doilea mandat al Gogului, după ce s-au tocat o grămadă de bani pe studiile amintite, în laboratoarele administrative s-a născocit ceva nou: spaţiile verzi. Iar proiectul a început chiar din campania electorală din 2012, când ne aducem aminte că s-a inaugurat cu mare fast acel kitsch ordinar numit Parcul Pădurice, în care s-au băgat bani cu nemiluita, milioane de euro, ca şi pe meţianu, de altfel, ca după niciun an lacul să redevină la fel de mizerabil, deşi la momentul respectiv ni se povestea câţi bani s-au băgat pentru a se pune o folie protectoare, ce importantă e această investiţie şi cum vom putea bea apă din lac, aşa de curată va fi. Poveşti de adormit copii mici.

Aşa de mult i-a plăcut Gogului afacerea cu parcul Pădurice, sau cea de pe Meţianu, atât de mulţumit a fost de lucrare, încât s-a decis: vrea să trăiască într-un univers… verde, cu multă iarbă, cu băncuţe, beculeţe şi coşuri de gunoi din doi în doi metri, cu gard viu de ultimă modă şi la preţuri pe măsură etc. etc. Drept urmare, pentru 2014 ni se pregătesc nişte surprize cu universul verde al Gogului, iar ofensiva ierbii începută în noiembrie 2013, în zona 300, urmează şi în restul oraşului. Nu de alta dar preţul a fost extrem de bun (nu pentru arădeni), iar profitul pe măsură (nu pentru arădeni). Aşa că în acest an şi în cei care urmează vom avea parte de ofensiva verde, până când Aradul se va transforma într-un univers de verdeaţă care să-i satisfacă poftele primarelui nostru. Vorba românului, ce-i frumos, şi primarului îi place.

Facebook Comments