UNIV GOLDIS ICIM ARAD ESTE IN POLE-POSITION IN LUPTA PENTRU TITLU

by webeditor

Principalele favorite la titlu în baschetul feminin şi-au dat întâlnire în această seară, la Arad, într-un meci restanţă contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naţionale. Univ.Goldiş ICIM şi CSU Alba Iulia s-au înfruntat în cel mai important meci al sezonului regulat, miza fiind mare: primul loc înainte de play-off, care asigură meciuri mai multe pe teren propriu în toate fazele eliminatorii. Derby-ul din Polivalenta arădeană a fost aproape copia identică a returului de sfert de finală din Cupa României, cu o echipă din Alba Iulia mult sub aşteptări. Rhoads a fost excelentă la coordonare, Wiliams şi Broomfield s-au dovedit superioare sub panouri, iar coşgetera Cosby le-a umplut iar coşul adversarelor.

Rhoads şi Cosby în prim-plan

Brosovszky, Milovanovic, Engelman şi Crăciun au pus şi ele umărul la cea mai importantă victorie de până acum, din acest sezon. Cu majoritatea jucătoarelor aflate în zi proastă, oaspetele au jucat la nivelul unui derby doar în primul sfert, în care au condus cu 5-0 şi 9-6, dar pe care aveau să îl piardă cu 20-15. Părău a făcut din nou un joc modest, iar filmul s-a rupt repede pentru Alba Iulia, americancele ICIM-ului punând stăpânire totală pe joc în actul doi, în care Aradul s-a desprins decisiv, 42-25 la pauza mare. Alba nu s-a trezit nici în ultimele două sferturi, astfel că scenariul s-a păstrat, cu o echipă arădeană zburdând în faţa suporterilor, din nou al 6-lea jucător.

Primul loc înainte de play-off

După 30 de minute scorul era 56-37 şi nimic nu se mai putea întâmpla, trupa lui Popov, şi el în nota slabă a echipei, mulţumindu-se cu o înfrângere onorabilă la felul cum au stat lucrurile în teren, scor final 66-51 (20-15, 22-10, 12-12, 12-14). Pentru Univ.Goldiş ICIM au jucat: Cosby 19 (2×3), Rhoads 16, Broomfield 11, Brosovszky 6, Milovanovic 6, Williams 5, Engelman 3 (1×3) şi Crăciun, iar CSU Alba Iulia a răspuns cu: Cadjo 11 (1×3), Reed 10, Whittington 7, Toma 7, Brown 5, Mandic 4, Uiuiu 4, Părău 3, Salley şi Nagy. În urma acestui rezultat, Univ.Goldiş ICIM se menţine pe primul loc în Liga Naţională şi are acum prima şansă la titlu. (sportularadean.ro)

Foto: baschetarad.ro

Facebook Comments