Un tânăr a dat în judecată Apple și îi cere 1 miliard de dolari

by Andreea Radu

Un adolescent a dat în judecată Apple, cerând daune de 1 miliard de dolari, după ce a fost identificat eronat de un sistem de recunoaștere facială ca fiind autorul mai multor furturi din magazinele companiei, relatează b1.ro.
Ousmane Bah (18 ani) a fost arestat și pus sub acuzare de procuratura din New York și Boston pentru furtul unor produse din magazinele Apple. Totuși, după ce a consultat filmările din magazine, un detectiv NYPD a sesizat că Bah nu seamănă cu hoțul din imagini, motiv pentru care autoritățile au renunțat la acuzații.

Totuși, conform declarațiilor oferite de detectivul new-yorkez John Reynold, identificarea lui Bah ar fi fost făcută pe baza unui sistem de recunoaștere facială. Acesta susține în același timp că Apple nu are configurat în magazine un astfel de sistem.
Ei, bine, recunoașterea facială ar trebui folosită cu acordul celor implicați, lucru care nu s-a întâmplat și în cazul lui Bah. Se pare că recunoașterea facială ar fi fost folosită de Security Industry Specialists, o firmă de securitate care ar fi ajutat Apple în aceste cazuri.

Facebook Comments