Un suporter utist din SUA a donat clubului suma pentru plata ultimei amenzi!

by Sorin Haut

Coregrafia cu chipul  baronului Francisc Neuman a fost completată de galeria UTA-ei cu torțe și fumigene, drept urmare clubul a fost amendat din nou de FRF, cu 7500 de lei. Un sport utist stabilit în SUA a decis însă să plătească integral suma şi chiar i-a îndemnat pe fani să continue show-ul din peluză! Anunțul a venit din partea celor de la Suporter  Club UTA, pe pagina de Facebook:

”Spiritul utist nu se pierde, oriunde te-ar duce drumul vieții! Cătă Nathan Juncan este un arădean plecat de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii, unde a reușit să își dezvolte cu succes o afacere. A păstrat UTA în suflet, urmărește fiecare meci și vine în țară cât de des poate pentru a urmări de pe stadion meciurile „Bătrânei Doamne”. Contribuie la fiecare strângere de fonduri inițiată de comunitatea utistă, ajutând peluza în multe ocazii, de foarte mulți ani. Văzând noua nedreptate care s-a făcut clubului UTA de către Ligă, dubla amendă de 7500 lei (din care trebuie plătită doar una) pentru pretinse încălcări ale regulemantelor la meciul cu FC U Craiova 1948, Cătă a decis să doneze clubului UTA suma integrală ce trebuie achitată federației! Suma de 7500 a intrat deja, în această dimineață, în contul Suporter Club UTA, urmând să fie transferată clubului, așa cum am procedat și cu suma strânsă pentru plata amenzii primite după meciul cu Rapid București.

Îi mulțumim din suflet lui Cătă Nathan Juncan pentru gestul formidabil care demonstrează cât de unită este comunitatea utistă. Aducem ca probă însuși cuvintele sale, scrise într-un mesaj adresat unui membru al asociației: ”Singura mea dorință este să le spui băieților să nu se oprească, să facă în continuare ceea ce fac cel mai bine, să susțină echipa noastră iubită, să facă show și să se bucure de fotbal. Bucurați-vă cât puteți, eu sunt departe, dar sunt lângă voi cu sufletul la fiecare meci. Anul acesta am prins trei meciuri acasă, sincer cele mai faine momente din toată vacanța. Haide UTA!”

Gestul lui Cătă Nathan Juncan ne onorează și onorează comunitatea utistă în ansamblul său. Referindu-ne la sfatul său, precizăm încă o dată că toate peluzele organizate din țară se confruntă cu o regulă profund abuzivă, privind folosirea unor materiale pirotehnice utilizate fără incidente pe multe stadioane din lume. Ca asociație vom face lobby pentru schimbarea acestei reguli, asigurând totodată comunitatea utiștilor că membrii peluzei iau cu responsabilitate toate măsurile pentru siguranța spectatorilor și a celor din teren în timpul desfășurării scenografiilor.

Cu privire la amenda primită pentru „afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor”, o considerăm un abuz din moment ce mesajele afișate de peluză nu conțin expresii incriminate, unul fiind un mesaj cu scop umanitar iar celălalt de nemulțumire privind stilul de conducere al administrației locale. Credem că în România nu a fost interzisă libertatea de expresie, nici măcar pe stadion. Poate doar în mințile comuniste ale unor federali care astfel se protejează pe ei înșiși de critici, după ce prin corupție și incompetență au dus fotbalul românesc la cel mai scăzut nivel valoric dintoteauna.

Îi mulțumim încă o dată lui Cătă pentru gestul făcut și pentru încurajările care, suntem convinști, vor merge la inimile tuturor celor care vor citi mesajul său. Pentru noi doar UTA contează!”

Facebook Comments