Live Arad – Știri din Arad

Un spectacol cu semnătura inconfundabilă a lui Victor Ioan Frunză – sâmbătă, în FITCA 2022

Un spectacol ce poartă amprenta inconfundabilă a regizorului Victor Ioan Frunză se regăsește în programul Festivalului Internațional de Teatru Clasic, sâmbătă, 26 noiembrie 2022.  Este vorba despre Școala nevestelor”, de J.B.P. Molière – o comedie socială și antisocială, producție a Centrului Cultural Lumina” din București. Reprezentația este programată în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici”, la ora 19.00.

„«Școala nevestelor», un text care, în această montare depășește cu mult acea „ușoară contemporaneitate cu toate epocile” de care vorbea Saint-Beuve, ci devine acut contemporan, vorbește cu o infinită poezie comică despre condiția femeii, subiect atât de la modă azi. (…) Misoginismul, surprins în cea mai comică dintre ipostazele lui, cea a bărbatului care se îndrăgostește până la disperare de obiectul disprețului său, și feminismul, surprins într-un moment de «normalitate», se ciocnesc și dialoghează într-o poveste în care tristețea și umorul se întâlnesc și adesea se confundă.” – scria criticul de teatru Monica Andronescu în revista Amfiteatru”

„Când sunt la modă, defectele par calități”, spunea Molière. Când judecata nu e limpede, prostia pare înțelepciune, îngâmfarea – modestie și minciuna – adevăr. Urmăriți, deci, o poveste cum nu e alta despre zadarnicele chinuri ale prostiei.– spun creatorii spectacolului

Rescrierea dramatică în versuri îi aparține lui Adrian Nicolae. Decorul și costumele sunt creația scenografei Adriana Grand, iar pregătirea muzicală poartă semnătura Andreei Csibi-Buzică. Din distribuție fac parte: Adrian Nicolae, Ana Crețu, Alexandru Pavel, Tudor Cucu-Dumitrescu, Codrin Boldea și Voicu Aaniței.

Spectacolul se adresează publicului peste 16 ani.

Biletele, care costă 80 de lei (în stal, lojă și la etajul I), 60 de lei (la etajul II) și 40 de lei (la etajul III), pot fi achiziționate fie de la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, fie  online, de pe www.eventim.ro.

Facebook Comments
Exit mobile version