Un singur elev din Arad a fost eliminat în prima zi a Bacalaureatului

by Andreea Radu

Conform calendarului-anexa nr. 1 la OMENCȘ nr 5.070/31.08.2016, azi, 06  iunie 2017 a început proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română și în județul Arad.

Proba se desfăşoară conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea este realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator completând în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare sunt prevăzute cu camere audio – video).

Proba se desfășoară în 41 de centre de evaluare. Acestea  beneficiază de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au apă în săli iar sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase.

În urma evaluării, candidaţii au posibilitatea să obţină nivelul de: utilizator mediu,  utilizator avansat sau utilizator experimentat.

Cei 2486 de elevi înscriși la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română  sunt programați pe parcursul a două zile. Azi, 06 iunie s-a înregistrat 1 eliminat.

Facebook Comments