Un român și un turc au încercat să treacă frontiera, la Nădlac, cu acte false

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosindu-se de un permis de conducere fals.

În data de 03.10.2020, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român F.G., în vârstă de 43 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Belgia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul  nu  deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană necunoscută din Belgia, în schimbul sumei de 750 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 03.10.2020, în jurul orei 14.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  ca pasager, în microbuzul marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, o persoană care s-a legitimat cu o cărte de identitate emisă de autorităţile din Polonia.  

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de pasager nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetăţean turc, în vârstă de 32 de ani, care a intrat legal în ţară în baza documentelor personale valabile. Cu privire la cele constatate acesta a declarat că au obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută în schimbul sumei de 1.500 de euro. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Belgia.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea pentru cetăţeanul turc, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments