Un român participă la cea mai grea competiţie de alergare şi zbor cu parapanta din lume

by Cristian Dobre

Salvamontistul Toma Coconea va lua parte la o nouă ediţie a concursului Red Bull X Alps, apreciată ca fiind cea mai grea competiţie de alergare şi zbor cu parapanta din lume, înaintea plecării spre Salzburg, locul de start, sportivul fiind primit de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

„L-am felicitat pentru curajul său, pentru consecvenţa sa şi pentru felul în care de fiecare dată înţelege să-şi reprezinte ţara, regiunea şi oraşul. Desigur, i-am urat succes şi ne dorim să-l avem din nou ca oaspete la Deva şi la finalul acestei competiţii, când sperăm că va reveni şi cu laurii de campion”, a declarat marţi administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Toma Coconea a participat până acum la opt ediţii ale Red Bull X Alps, prologul concursului din acest an fiind programat pe 15 iunie, iar startul oficial, o zi mai târziu.

În cadrul competiţiei, concurenţii vor trebui să străbată doar pe jos sau în zbor cu parapanta 1.138 de kilometri între Salzburg şi Monaco.

Toma Coconea (44 ani) a participat la toate concursurile Red Bull X Alps de până acum, iar în anul 2011 s-a clasat pe locul al doilea. În anul 2013, Coconea a ocupat locul 10, iar în urmă cu patru ani sportivul din Petroşani a suferit un grav accident cu parapanta, în urma căruia a fost internat în spital şi a trebuit să abandoneze cursa.

Red Bull X Alps reuneşte 32 de atleţi din 20 de ţări.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments