Un nou ţintar în baschet! ICIM – Braşov, în prima etapă

by Sorin Haut

Doar zece echipe se aliniază la startul noului sezon al Ligii Naţionale de baschet feminin, ca urmare a retragerii echipelor Politehnica Iaşi şi CSM Târgovişte. Federaţia Română de Baschet a recurs la o nouă tragere la sorţi, iar prima etapă se va juca pe 4 octombrie, după următorul program: Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare, SCM Timişoara – Sepsi Sfântu Gheorghe, FCC ICIM Arad – Olimpia Braşov, Phoenix Galaţi – Sirius Târgu Mureş, CSBT Alexandria – CSU Alba Iulia. Conform ţintarului vechi, ICIM ar fi trebuit să joace în prima etapă tot acasă, cu Alexandria. Sezonul regulat se va juca în sistem tur-retur. După cele 18 etape urmează o a doua fază a stagiunii, în care vor juca echipele clasate pe locurile 1-5, pentru poziţionarea în play-off, dar şi echipele de pe locurile 6-10, pentru calificarea în play-off. Urmează, apoi, play-off-ul, care se va juca pe formatul tradiţional, după sistemul 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5.
Mai multe meciuri acasă, în tur
FCC ICIM Arad debutează, astfel, pe teren propriu, în compania Braşovului, programul arădencelor în turul campionatului arătând aşa: etapa a 2-a, la Sepsi (7 octombrie), etapa a 3-a, acasă cu “U” Cluj (14 octombrie), etapa a 4-a, la SCM Timişoara (21 octombrie), etapa a 5-a, acasă cu Satu Mare (28 octombrie), etapa a 6-a, acasă cu SCM Galaţi (19 noiembrie), etapa a 7-a, la CSBT Alexandria (25 noiembrie), etapa a 8-a, acasă cu CSU Alba Iulia (2 decembrie), etapa a 9-a, la Sirius Târgu Mureş (9 decembrie).
Tot cu Timişoara, în Cupă
În Cupa României rămâne cum s-a stabilit: “dublă” în primul tur cu SCM Timişoara, cu prima manşă programată pe Bega, în 27 septembrie, pentru ca returul de la Arad să se dispute în 30 septembrie. Celelalte meciuri ale primei faze din Cupă sunt următoarele: Galaţi – Alba Iulia, Cluj – Satu Mare şi Alexandria – Târgu Mureş. Sepsi (Euro Cup) şi Braşovul, ca urmare a retragerii echipei din Iaşi, sunt calificate direct la turneul F8, sferturi de finală. La turneul F8 se vor califica cele patru învingătoare ale jocurilor din turul 1 şi cele mai bune două învinse. (foto: baschetarad.ro)

Facebook Comments