Un nou sistem în Liga 4 Arad! Cum arată prima etapă a sezonului

by Sorin Haut

Asociația Județeană de Fotbal Arad propune, în condiţiile a doar 12 participante, un nou sistem competițional inedit la nivelul Ligii a IV-a.

„Rămânând în doar 12 echipe înscrise, aveam de ales între un campionat obișnuit, cu 22 de etape care sunt cam puține sau un campionat de tip Play, în care să se mai adauge un număr de partide. Dacă mergeam pe un sistem play-off / play-out de 6 cu 6 echipe, ar fi rezultat un număr de 32 de etape, cam multe pentru noi. Prin urmare, am optat pentru un sistem cu Play-off /Play-stay / Play-out. Adică, după terminarea campionatului regulat de 22 de etape, clasamentul se împarte în trei grupe valorice: 1-4, 5-8 și 9-12. În cadrul fiecărei grupe valorice se vor juca câte 6 partide, deci rezultă un număr de 22+6, adică 28 de etape, un număr rezonabil. Mai mult decât atât, în fiecare grupă valorică a clasamentului se șterg rezultatele din campionatul regulat și se acordă 4 puncte primei clasate din acea grupă, celei de a doua – 3 puncte, apoi două și, în fine, un punct.

Deci, între prima și a patra din grupa valorică sunt doar 3 puncte, cât o victorie. Asta în­seamnă că se nivelează rezultatele și competiția va fi foarte strânsă în interiorul grupei valorice. Prima clasată în zona de play-off va merge la baraj, cele 4 din grupa valorică de mijloc, play-stay, vor sta pe loc, iar ultimele două clasate din ultima grupă valorică, play-out, vor retrograda. După ce am votat în Comitetul Executiv, se pare că așa vom merge de acum încolo, așa că anul viitor vor fi tot 12 echipe în Liga a IV-a”, spune Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad.

AJF Arad a stabilit țintarul turului sezonului re­gulat. În prima etapă, programată pe 17 august, se vor înfrunta: CS Ineu – Frontiera Curtici, Podgoria Pâncota – Păulișana Păuliș, Unirea Sântana – Șoimii Șimand, CS Glogovăț 2013 – Victoria Zăbrani, CS Beliu – Victoria Felnac și ACS Socodor – UTA II.

Facebook Comments