Un nou protocol medical pentru fotbalul judeţean. Ce decide AJF-ul în privinţa Cupei?

by Sorin Haut

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis aprobarea protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator, cât și modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 și Cupa României în contextul pandemiei COVID-19. Scopul aprobării ”Protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator” vine în sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal, pentru a-şi stabili campioanele din Liga 4 în varianta în care s-a decis desfășurarea unor meciuri decisive. Totodată, protocolul este valabil şi pentru mini-turneele de la barajul de promovare în Liga 3, programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9.

Zăbraniul aşteaptă să îşi cunoască adversarele

Așadar, Asociația Județeană de Fotbal Arad devine direct interesată de noul protocol, pe baza căruia va lua o decizie privind continuarea sau „înghețarea” ediției județene a Cupei României. De asemenea, Victoria Zăbrani ştie de acum exact ce pași trebuie să urmeze pentru a se conforma cu noile reguli, la ora barajelor cu reprezentantele județelor Caraș-Severin (de pe 1 august) și Gorj (5 august). De altfel, și în aceste județe va trebui luată o decizie finală cu privire la modalitatea de stabilire a campioanelor.

Amenzi mari pentru nerespectarea protocolului

În situația în care protocolul nu este respectat la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, sancțiunile sunt cele stabilite de FRF în ”Protocolul medical pentru reluarea competițiilor”. Cea mai mare amendă este de 100 de mii de lei. Tot în ședința Comitetului de Urgență al FRF a fost aprobată și modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor”, conform ultimelor reglementări ale autorităților.

Facebook Comments