Un nou incendiu în Cartierul Verde! Este al doilea în ultimele 24 de ore

by Florian Popa
Please follow and like us:

În această dimineață, la ora 03.50 Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad în ”Cartierul Verde”. Este al doilea incendiu, după cel produs miercuri, în urma căruia au fost afectate două imobile.
În momentul sosirii echipajului de intervenție format din cinci pompieri cu o autospeciala de stingere au constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului propagat la acoperișul apartamentului învecinat. După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. În urma incendiului a ars un apartament si a fost degradat acoperișul celui de al doilea.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului au fost stabilite următoarele:
Producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică;
– Construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite;
– Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu;
– In urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia.

Facebook Comments