UN NOU ABUZ: PRIMARIA REFUZA DREPTUL ROMANILOR DE A MANIFESTA PE 15 MARTIE

by Sida Voicu

Noua Dreaptă, filiala Arad, a solicitat, în repetate rânduri, o autorizaţie Primăriei Arad, pentru data de 15 martie 2014, dată la care se dorea „să putem comemora pe cei 40.000 de români ucişi în numele unei aşa-zise libertăţi de către trupele maghiare revoluţionare, la 1848-1849, care au atacat cu scop de anexare la Ungaria – Transilvania şi pe românii majoritari aici“. Primăria Arad a refuzat să acorde o astfel de autorizaţie, probabil pentru a nu-l deranja pe partenerul de încredere al primarului Gheorghe Falcă, viceprimarul Levente Bognar, pentru că fără voturile UDMR Falcă n-ar putea avea majoritate în CLM. Astfel că, pentru interese mărunte, Falcă uită de interesul naţional, refuzând o manifestare românească. Noua Dreaptă a transmis o scrisoare deschisă, prin care protestează faţă de acest refuz:

 

Domnule Primar,

 

Vă adresez aceste rânduri în calitate de cetăţean liber al acestei ŢĂRI, libertate pe care am câştigat-o cu sânge în 1989, libertate pe care o susţin prin convingerile mele politice, ca lider al organizaţiei NOUA DREAPTĂ – Filiala Arad, dar şi prin taxele şi impozitele ce le plătesc faţă de STATUL ROMÂN, care şi din aceste taxe şi impozite vă asigură SALARIUL dumneavoastră, d-le PRIMAR. Şi vă plătim noi, din banii poporului să vă exercitaţi mandatul în slujba arădenilor şi a libertăţii.

Tot spre ştiinţă dvs. vă reamintesc Art. 30 / libertatea de exprimare / aliniat 1 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI: „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile”. Şi tot spre buna dvs. Ştiinţă vă reamintesc şi Art. 39 / Libertatea întrunirilor / : „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot desfăşura şi organiza numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.”

În baza acestor LIBERTĂŢI ŞI DREPTURI CONSTITUŢIONALE fundamentale, am solicitat să ni se acorde şi nouă, celor de la NOUA DREAPTĂ, posibilitatea ca, pe 15 martie 2014 să putem comemora pe cei 40.000 de români ucişi în numele unei aşa-zise libertăţi de către trupele maghiare revoluţionare, la 1848-1849, care au atacat cu scop de anexare la Ungaria – Transilvania şi pe românii majoritari aici.

Ce aţi făcut dumneavoastră ca primar ROMÂN al Aradului? Aţi încălcat CONSTITUŢIA ROMÂNIEI prin refuzul repetat de a ne acorda această autorizaţie pentru a manifesta paşnic, fără arme, pentru a ne plânge străbunii noştri, eroii PATRIEI ROMÂNE.

Ce aţi făcut dumneavoastră ca primar ROMÂN al Aradului? An de an, aţi acordat cu largheţe, UDMR-ului şi altor organizaţii şovine (vezi JOBIK), antiromâneşti, dreptul de a manifesta, aici la Arad, atât pe 15 martie, cât şi pe 6 octombrie, şi comemorarea unor generali dezertori şi criminali ai poporului român. Prin aceste autorizări, în exclusivitate doar maghiarilor, deşi evenimentul se întâmplă în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, se pare că dumneavoastră V-AŢI PIERDUT IDENTITATEA DE ROMÂN (dacă o aveţi cumva şi nu sunteţi, după cum se vorbeşte în oraş, de o altă etnie – eu nu ştiu).

Indiferent de originea dumneavoastră, de convingerile dumneavoastră politice şi religioase vă cerem să RESPECTAŢI CONSTITUŢIA ROMÂNIEI.

Vă informez pe această cale că, noi cei de la Noua Dreaptă, vom respecta în totalitate CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, iar pe 15 martie, cu voia sau fără voia dvs., vom APLICA fără nici o rezervă, aici la ARAD, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, în mod special Art. 1 aliniat 1: „România este STAT NAŢIONAL, SUVERAN ŞI INDEPENDENT, UNITAR ŞI INDIVIZIBIL”.

Spuneţi aceasta şi viceprimarului LEVENTE BOGNAR (UDMR) căruia îi faceţi favoruri pe 15 martie şi 6 octombrie, pentru a vă face majoritatea în CLM Arad, să ştie că Aradul este parte integrantă a României şi că aşa va rămâne pururea şi că, aici la Arad, nu îşi au loc lozincile revizioniste ale Ungariei Mari, steaguri secuieşti sau ale lui JOBIK sau ale lui Horty, şi nici un fel de discurs ce va aduce atingere României.

Vă asigur că toate acestea vor fi aduse la cunoştinţa Primului Ministru – Victor Ponta, Ministrului Administraţiei Publice – Liviu Dragnea (şeful dumneavoastră pe linie administrativă) şi Ministrului Culturii – Gigel Stirbu, pentru a cunoaşte poziţia dumneavoastră faţă de românii arădeni majoritari şi favoritismele acordate de dvs.  Clientelei politice care este UDMR Arad, altfel o formaţiune pseudopolitico-culturală constituita pe criterii etnice aservită revizionismului maghiar de la Budapesta.

 

Cu convingerea că înţelegeţi sensul celor scrise aici vă salut cu gânduri româneşti sincere şi cinstite.

 

Preşedinte al NOII DREPTE – Filiala Arad

Angel Popescu

Facebook Comments