Un istoric susţine că a identificat locul în care Shakespeare a scris „Romeo şi Julieta”

by Cristian Dobre
Un istoric susţine că a descoperit locaţia exactă în care William Shakespeare a scris „Romeo şi Julieta”, scriu The Independent şi BBC, citate de Agerpres.

Deşi se cunoştea anterior că faimosul dramaturg a trăit în apropiere de gara de pe Liverpool Street între 1597 şi 1598, istoricul de teatru Geoffrey Marsh pretinde că a identificat locaţia exactă unde a fost scrisă piesa.

Dovezile sugerează că Shakespeare a locuit într-o casă aflată pe locul unde azi se află un bloc de birouri, lângă Biserica St Helen, la numărul 35 de pe strada Great St Helen’s.

Marsh a descoperit că Shakespeare era chiriaş al breslei pielarilor din Londra, Company of Leathersellers.

„Locul unde a trăit Shakespeare la Londra ne oferă o înţelegere mai profundă a surselor de inspiraţie pentru opera şi viaţa sa”, a declarat Marsh, directorul departamentului de teatru din cadrul Muzeului Victoria şi Albert.

„La câţiva ani de când s-a mutat din Stratford la Londra, el trăia într-una dintre cele mai bogate parohii din oraş, alături de personalităţi publice importante, de comercianţi bogaţi, de medici apreciaţi şi de muzicieni”, a indicat el.

„Comercianţii aveau relaţii în întreaga Europă, iar medicii erau în contact cu cea mai progresistă gândire a momentului din universităţile din Italia şi Germania”, a explicat expertul.

„Traiul într-un un astfel de centru de putere din Londra i-a crescut statutul, într-un moment în care acesta îşi clădea o carieră, căuta să obţină un blazon de familie şi plănuia să-şi cumpere o casă impresionantă şi scumpă în Stratford”, a completat el.

Sursa: agerpres.ro
Facebook Comments