Un indian cu document fals, cumpărat cu 3.000 de euro, prins la Nădlac

by Dana B.
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Nădlac II au depistat un cetăţean din India care a încercat să iasă din România folosindu-se de un document de identitate fals, pentru care a plătit 3.000 de euro.

  În data de 17.07.2017, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un mijloc de transport internaţional, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din India, în vârstă de 20 de ani, Singh G.

Tânărul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte în schimbul sumei de  3.000 euro. A recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la mama sa în Germania şi nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celui în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.        

 

Facebook Comments