Un gorjean, prins cu carte de identitate falsă în Vama Nădlac

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un tânăr în vârstă de 28 de ani din judeţul Gorj care a încercat să iasă din ţară cu o carte de identitate românească falsă.

 În data de 26.07.2018, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pe sensul de ieşire din România o persoană de sex masculin, pasager într-un  autoturism  marca Audi, înmatriculat în Suedia.

La controlul de frontieră, bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate românească, susţinând că documentul îi aparţine şi că atestă adevărata sa identitate.

Cu ocazia inspecţiei documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat  că  între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat de acesta există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care a fost dus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru verificări.

La cercetări, a rezultat că persoana în cauză este cetăţeanul român P.R., are 28 ani şi este domiciliat pe raza judeţului Gorj. Referitor la cartea de identitate falsă, acesta a declarat că a primit-o de la o cunoştinţă şi a recurs la această metodă deoarece îşi pierduse cartea de identitate şi intenționa să ajungă în Italia.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit tânărului acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

 

Facebook Comments