Un derby onorat de UTA şi Rapid! Arădenii au salvat un punct pe final, cu o revenire de senzaţie

by Sorin Haut

UTA şi Rapid au onorat cum se cuvine derby-ul de tradiţie dar şi de clasament din Liga 1. Ocupantele locurilor 2 şi 3 au oferit pe stadionul “Francisc Neuman” un spectaculos 2-2, după două reprize diametral opuse. A fost spectacol total în tribune, acolo unde suporterii arădeni au plusat la coregrafie şi culoare, dar şi la impresia artistică, cu un impresionant show pirotehnic. Derby-ul de la Arad a început ca din puşcă, iar Miculescu a ratat singur cu Moldovan în minutul 3, şutând în acesta din doar 13 metri, excelent angajat de Roger. UTA a dominat clar primul sfert de oră, dar giuleştenii au lovit chiar la prima ocazie, după o fază fixă. Mai exact un corner executat de Sefer în minutul 15 şi o reluare imparabilă cu capul a lui Albu, care a înscris din opt metri la colţul lung. Fostul utist nu a celebrat prea mult reuşita, probabil amintindu-şi de perioada recentă petrecută în alb şi roşu. Utiştii s-au prăbuşit după gol, iar acelaşi Albu a înscris norocos în minutul 22, cu un şut din 13 metri, undeva de lângă linia de aut, peste un Iacob suprins total de execuţia mijlocaşului giuleştean. Albu şi Carnat au trecut pe lângă golul trei, irosind o şansă mare de a încheia practic conturile încă din prima repriză, Iacob revanşându-se cu o paradă în faţa fostului său coleg. Scuturaţi la vestiare de Laszlo Balint, “roş-albii” s-au întors cu o altă faţă în mitanul secund.

Rapid a fost cinică în prima parte, dar s-a prăbuşit în a doua. Balint, curajos şi inspirat!

Susţinuţi admirabil chiar şi la 0-2 de un public de nota 10, utiştii au continuat să preseze şi să creadă în şansa lor, iar ocaziile au curs la poarta bravului Moldovan, un alt fost utist. Benga şi Hora, în două rânduri, au trecut şi ei pe lângă gol, la cea din urmă ocazie a nou intratului Moldovan respingând incredibil de lângă bară. Tot Hora a nimerit transversala în minutul 57, cu o minge trimisă cu capul din 10 metri, după un corner executat de Roger. Părea seara în care UTA-ei nu îi intră mingea în poartă, iar timpul apăsa tot mai greu pe umerii gazdelor. Rapidul nu a mai contat însă în joc, a făcut prea repede pasul înapoi şi a făcut posibilă revenirea până la urmă meritată a UTA-ei pe tabelă. Era minutul 80, când Hora a fost faultat în careu de Dandea, după o centrare a lui Tomozei. Tot el a transformat cu siguranţă şi stadionul începea să spere, 1-2 în minutul 81. Rapidul s-a sufocat în faţa forcingului utist dar şi a presiunii imense venite din tribune şi în minutul 86, salvatorul Antal a marcat din opt metri după ce a fost angajat de Roger, de pe stânga.

Cine n-are bătrâni să-şi cumpere! Hora şi Antal au schimbat faţa UTA-ei

UTA punctează din nou cu jucătorii veniţi de pe bancă, într-un moment în care Balint a schimbat sistemul şi a riscat totul pentru egalare. Finalul a fost incendiar, cu o UTA care a sperat până în ultima secundă chiar într-o victorie miraculoasă, care însă nu a mai venit. Ultimul fluier a lui Iulian Călin a consfinţit un egal echitabil, după un derby frumos atât în teren cât şi în tribune, unde cele două galerii au dat recital la scenă deschisă. UTA rămâne neînvinsă acasă, dar ratează şansa de a face rocada cu rivala din Giuleşti, care îşi menţine deocamdată locul doi în clasament. Urmează pentru arădeni un program infernal, cu deplasare la Sepsi şi apoi meci acasă, cu campioana CFR Cluj!

 Formaţii:

UTA: Fl.Iacob – Vukcevic (66 Tomozei), Erico, Benga, Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia (46 Hora) – Roger, Ubbink, Miculescu (88 Isac) – Dangubic (70 Antal). Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: H. Moldovan – Goge (74 Moise), Săpunaru, Dandea, Morais – Albu, Crepulja, Sefer (63 Pănoiu) – Carnat,  Ad.Bălan (63 Marzouk), Hlistei (87 Stahl). Antrenor: Mihai Iosif

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Vladimir Urzică ( Piatra Neamț) Daniel Mitruți (Craiova). Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău). Observator LPF: Romulus Chihaia (București). (foto: UTA Arad, facebook)

 

Facebook Comments