Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs în Cipru

by Florian Popa

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs în noaptea de luni spre marți în Marea Mediterană, în largul coastei de vest a Ciprului, scrie digi24.ro. Nu au fost până acum raportate victime sau pagube. Seismul s-a produs la ora 3 la o adâncime de 19 km, la circa 40 km de țărm.
Centrul Euro-Mediteranean de Seismologie a evaluat, la rândul său, magnitudinea cutremurului la 6,5 ​​și adâncimea la 51 km.
Mișcarea telurică a fost resimțită puternic de populație în multe locuri din Cipru. În capitala Nicosia, aflată la 130 km de epicentru, câțiva locuitori au ieșit în stradă.
Cipru este situat într-o zonă cu activitate seismică intensă, în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană.
În 9 octombrie 1996, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a ucis două persoane şi a deteriorat zeci de clădiri din oraşele de coastă Paphos şi Limassol. În10 septembrie 1953, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a ucis 40 de persoane şi a distrus sute de case, în special în regiunea Paphos.

Facebook Comments