Un cetățean turc a încercat să treacă frontiera cu documentul de identitate al altei persoane

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au depistat un cetăţean din Turcia, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de călătorie ce aparţinea altei persoane.

  În data de  01.02.2020, în jurul orei 21.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieși din țară o persoană de sex masculin care călătorea ca pasager într-o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în România.

La controlul de frontieră, bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul turc C.Y., în vârstă de 30 de ani şi a intrat legal în ţară.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 200 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 

Facebook Comments