Un cetăţean sirian cu document fals, prins la frontiera arădeană

by Dana B.
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Siria care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document grecesc fals, cu scopul de a ajunge în Germania.

 În data de 19.01.2018, ora 07.28, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism, marca Crysler, înmatriculat în Bulgaria, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile greceşti.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză se numeşte Aslan N., este cetăţean sirian şi are 39 de ani.

Sirianul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 euro, şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă Germania şi nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.        

 

Facebook Comments